AK Parti Kadınlar Günü'nü kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk sunuldu.

GÜNDEM 8.03.2018 22:00:00 0
AK Parti Kadınlar Günü

AK Parti’de önceki yıllarda 8 Mart’ta sadece il başkanlıkları tarafından çelenk sunulurken, bu yıl yapılan değişiklikle ilçe başkanlıklarında da çelenk sunumu töreni düzenlenmeye başlandı. Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkan Vekili Hülya Sercan ve kadın kolları üyeleri katıldı. Tören sonrası açıklama yapan AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkan Vekili Hülya Sercan; “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bütün kadınlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

 

“ÖNLERİNDEKİ ENGELLER KALDIRILDI”

 

AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları tarafından da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çelenk sunuldu. Tekirdağ Valiliği önünde toplanan AK Parti Tekirdağ il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın kolları yönetimi, Süleymanpaşa İlçe yönetim kurulu ve Kadın kolları yönetimleri kadınlar günü münasebetiyle valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün çıkış noktası bile, bize gerektiğinde, kadının canı pahasına doğru bildiklerinin mücadelesini nasıl vereceğinin bir göstergesidir. Türkiye uzun yıllar süren vesayetçi zihniyetin, kadınların tercihlerinden dolayı iş, eğitim ve siyasi yaşama eşit katılımlarının engellenmesine karşı son yıllarda büyük mücadeleler vermiştir. Hükümetimiz hedeflenen “2023 Yeni Türkiye” vizyonu çerçevesinde, ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atmış ve siyasi alanda önlerindeki engelleri kaldırmıştır” dedi.

 

“KADIN, İNSAN OLMA VESİLESİDİR”

 

Kadının çiçek benzetmesiyle taltif edilecek ve istenildiği zaman dalından kopartılıp fırlatılacak bir varlık olmadığını söyleyen Ünal “Kadın; şahsiyet, kimlik, duruş ve insan olma vesilesidir. Havva’dır kadın, iki cihan Selver’inin can damarı Amine’dir. Latife eş Hatice’dir. Bir iffet abidesi Meryem’dir. Kafkas Cephesi’nde 10 kadınla birlikte mücadele eden Kara Fatma’dır. Cumhuriyetimizin kurucusunun annesi Zübeyde’dir. Gözündeki kanlı yaşı silip ‘Vatan sağ olsun’ diyen şehidimin anasıdır kadın” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ