"Kadın, yeri doldurulamaz bir değerdir"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, "Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçüler

GÜNDEM 7.03.2018 22:05:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla saat 14:00’da parti binasında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, Afrin’de vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, gazilere de acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

 

“KADINLARIMIZI KANLI ELLERE TESLİM EDEMEYİZ”

 

Kadının insanlığın yarısı olduğunu söyleyen Aksan “Evlat yetiştirmek dünyanın en zor işi derler. Daha büyük bir zorluğu öğrenmek isteyen bu coğrafyanın kadınına baksın” dedi. Aksan “Ötüken emanetini vasiyet bırakan İl Bilge Hatun’a vefasızlık yapamayız. Söğüt sancağını yücelten Hayme Ana’mıza haksızlık edemeyiz. Ve kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz. Bulanık sureti çirkin suretine vurmuş kanlı ellere kadınlarımızı teslim edemeyiz, etmemeliyiz” dedi.

 

“TÜRK KADINI TARİHİNDE GERÇEK YÜZ AKIDIR”

 

Kadının zarafet, nezaket, edep, incelik olduğunu söyleyen Aksan “Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçülerde doğan, sevgi ve saygıda parlayan, erkekle eşit haklara sahip yeri dolmaz bir değerdir. Başka millet ve medeniyetlerin erkeklerinden daha ileri kahramanlıklara sahip kahraman Türk kadını, tarihinde gerçek yüz akıdır” dedi.

 

“DÜNYADA İLK 3’TEYİZ”

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmenin yolunun, kadını eğitmekten ve ülke kaderinde söz sahibi olmasını sağlamaktan geçtiğini kaydeden Aksan “Ne acıdır ki tüm dünyada kadına verilen değer artıp hakları kanunlar ile verilirken, ülkemizde kadının en iyi kariyeri çocuk yapmak, evinin hanımı olmaktır durumuna gelmiş bulunmaktayız. Kadını cahil bırakıp eve hapseden ve ikinci sınıf vatandaş olarak gören zihniyetin sonucudur ki, ülkemiz kadına şiddette ve çocuk istismarında dünyada ilk üçte, bir türlü bunun önüne geçilemiyor” diye konuştu. Tüm bu olumsuzlukların eğitimli, bilinçli, asil Türk kadınları tarafından ortadan kaldırılacağını ve bu şanlı devletin layık olduğu refah seviyesine ulaştırılacağını söyleyen Aksan “Hedefimiz: Gözü yaşlı ana kalmayana dek, karnı aç tek bir çocuk kalmayana dek,  gençlerimiz geleceğe umutla bakana dek, yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan, sırt sırta verip çalışmaktır” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN