Hatırası, doğduğu köyde yaşayacak

Edirne Belediye Meclisi, Mardin'in Midyat ilçesinde pkk'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un adını Bulgaristan'da dünyaya geldiğ

GÜNDEM 6.03.2018 18:43:00 0
Hatırası, doğduğu köyde yaşayacak

Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan “Şehit polis kızımız Nefise Çetin Özsoy'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Nefise, kızımız Bulgaristan Kırcaali'de doğup Edirne'de büyüyen bir kızımız aslında öğretmen ama polislik yapıyordu. Geçtiğimiz yıl Mardin Midyat'a terör örgütlerinin saldırısı sonucunda şehit olmuştu. Nefise kızımızın doğduğu yerde Kırcaali Çiftlikköy'de onun hatırasını yaşatmak için Kırcaali Belediyesi ile bir hatıra çeşmesi yapmak istiyoruz. Bu kararı meclis karar alıp onayladıktan sonra İçişleri Bakanlığı'na göndereceğiz, bakanlığının onayının ardından Nefise kızımızın hatırasını yaşatmak için bu çeşmeyi yapacağız” dedi.

DİLEK’İN İSMİ DE YAŞATILACAK

Ayrıca Edirne'de üniversite eğitimi sırasında kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Dilek Özçelik'in isminin de öğrenciyken kalmış olduğu Selimiye Kız Öğrenci Yurda açılan yola verilmesine karar verildi.   

Haber / Ayşenur AYDIN