"Herkes, iş üretenlerle laf üretenleri çok iyi biliyor"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, odada basın açıklaması yaptı. Eski meclis üyesi Rahmi Yılmaz'ın meclis üyeliğinin, kendi devamsızlığı nedeniyl

GÜNDEM 5.03.2018 22:31:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, odada basın açıklaması yaptı.

 

“MAHKEME HUKUKA AYKIRI OLMADIĞINA KARAR VERDİ”

 

Açıklamasına Afrin Zeytin Dalı Harekâtında verdiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere, vatan savunmasında şimdiye kadar verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet; ülkemize, devletimize, ordumuza güç kuvvet dileyerek başlayan Kozuva, Rahmi Yılmaz’ın meclis üyeliğinin düşmesi ile ilgili konuştu. Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ın, yaptığı basın açıklamasında odayla ilgili yaralayıcı, töhmet altında bırakıcı itham ve iddialarda bulunduğunu söyleyen Kozuva, “Zaporijya dönüşü, değerli kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu basın toplantısını yapma gereği doğdu. Geçtiğimiz meclis toplantılarına devamsızlığı sebebiyle oda meclis üyeliği kendiliğinden düşen bu şahıs, odamızı idari mahkemeye vererek meclis üyeliğini devam ettirmek istedi. Ancak Oda’nın İstanbul Bölge Mahkemesine itirazı ve üst mahkemenin verdiği kararla bu yürütme durduruldu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasınca alınan kararın hukuka aykırı olmadığına karar verildi” dedi.

 

“ASLA KABUL EDİLEMEZ BİR İDDİA”

 

Bununla ilgili açıklamayı daha önce yaptıklarını anımsatan Kozuva “Zaten mahkemede yazılan gerekçe ve açıklamaları, şeffaf bir yönetim anlayışıyla tüm basınımızla ve kamuoyuyla paylaştık. Fakat bu kimse, bu karardan sonra yine ısrarla kamuoyunu ve değerli üyelerimizi yanıltmaya yönelik art niyetli ve maksatlı açıklamalar yaptı. Kendisinin bizim tarafımızdan meclis üyeliğinin düşürüldüğünü iddia etti.  Mahkemeye baskı uyguladığımız gibi asla kabul edilemez çirkin bir iddiada bulundu” dedi.

 

“BU KONUDA DA ŞEFFAFIZ”

 

Her konuda olduğu gibi bu konuda da şeffaf olduklarını kaydeden Kozuva, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı TOBB Oda Muamelat Yönetmeliği’nin bu konudaki maddesini de basın mensupları ile paylaştı. Rahmi Yılmaz’ın meclis üyeliğinin, kendi devamsızlığı nedeniyle kendiliğinden düştüğünü kaydeden Kozuva “Düşürülmedi. Bu mevzuatı kendisi de çok iyi biliyor. Buna rağmen şimdi kamuoyuna acındırma rolü yapıyor. Daha üzüntü verici ve ayıp olanı ise mahkemeleri töhmet altında bırakacak şekilde bizim mahkemelere baskı uyguladığımız iddiasıdır. Bir yerlere baskı uyguladılar gittiler bu kararı aldırdılar ne demek? Bu ne kadar çirkin bir iftira. Madem baskı uygulanıyorsa yerel mahkemeye niye uygulanmadı. Yani kendi lehine karar verilince mahkeme tarafsız; kendi hukuksuzluğu ortaya çıkartılınca baskı yapılmış. İşte çarpık zihniyet budur” dedi.

 

“İLK DEFA ŞAHİT OLMUYORUZ”

 

Bu yanar döner durumlara ilk defa şahit olmadıklarını kaydeden Süleyman Kozuva “Aynı şekilde bu kimse, işine geldiğinde kendisinin TOBB delegesi olduğuyla övünüyor. İşine gelmediğinde ise “Oda yönetimleri ne isterse ona göre karar veriyor” diyerek “TOBB’a güvenmiyorum” diye açıklama yapıyor. Ve şimdi de güvenmediği, inanmadığı TOBB’a bağlı bir oda seçiminde başkan adayı olduğunu açıklıyor. Yani gelmediği meclise üyeliği, inanmadığı TOBB’a oda başkan adaylığı, işine gelmeyen mahkemeye baskı iftirası. Bu nasıl bir kişilik anlayışı, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

 

“KENDİ GÖREVİNE SAYGISIZLIK ETTİ”

 

Rahmi Yılmaz’ın ‘Yapılan harcamalar benden kaçırılmak için meclise alınmadım’ iddiasına da cevap veren Kozuva “Bu odanın meclis toplantıları zaten basına açık yapılmıyor mu? Her şey açık ve şeffaf bir şekilde basının gözü önünde konuşulup tartışılıp oylanmıyor mu? Bütün rakamlar bütün alınan kararlar basınımızca takip edilmiyor mu? O zaman ondan kim neyi saklayacakmışız? Esas kendisi, meclis toplantılarına gelmeyerek kendi görevine saygısızlık etti” dedi.

 

“MAHCUP OLMASI GEREKİRKEN KENDİNİ ACINDIRIYOR”

 

Rahmi Yılmaz’ın öteden beri en iyi bildiği şeyin sorun çıkartmak, kavga çıkartmak; polemik yaparak gündeme gelmek olduğunu ileri süren Kozuva “İşte şimdi de amacı belli. Kanunlara ve mevzuatlara rağmen, kendi görevini kendisi aksatmasına rağmen, sorumsuzluğu sebebiyle mahcup olması gerekirken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyelerine, meclis başkanına ve yönetim kurulu üyelerine “beni üyelikten attılar” diye iftira atıyor ve kendini acındırıyor. Çevresinde inandırdığı iyi niyetli insanlar sayesinde kendisini aday olduğu gruptan çıkartmayı amaçlıyor. Ama biz, bütün üyelerimizin odamıza ve odamızın şeffaf yönetimine, dört yıl boyunca şahit olduklarını, yönetimimize güvendiklerini ve odamız ile gurur duyduklarını biliyoruz. Biz de kendileriyle gurur duyuyoruz” dedi.

 

“KAVGA ÇIKARANLARLA GÜNDEM OLMA DÖNEMİ GERİDE KALDI”

 

Artık kimsenin bu tür acındırma söylemlerine, ucuz vaatlere inanmadığını söyleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Üyelerimiz Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kendisine vizyon kazandırmayı bekliyor, kendisini piyasalara açmayı bekliyor, uluslararası firmalarla ticaret yapmak için kapı aralanmasını bekliyor. Çok şükür odamız da, bu anlamda Türkiye’de ve dünyada böyle başarılı bir ivme yakaladı. Artık bu oda, kurumsal kimliğini çoktan tamamladı. Dolayısıyla artık bu odanın kavga çıkaranlarla, kişisel polemiklerle gündem olma dönemi geride kaldı” dedi.

 

“DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLEYECEK”

 

Her şeyin açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Kozuva, “Herkes “iş üretenlerle laf üretenleri” çok iyi biliyor. İnşallah bundan sonra da yine el ele gönül gönüle  üyelerimizin teveccühüyle, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU