"Marmara Bölgesi, önemli bir bölge"

Marmara Denizi'ne kıyısı olan kentlerin belediye başkanları, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ev sahipliğinde Süleymanpaşa'da bir araya geldi.

GÜNDEM 5.03.2018 22:19:00 0

“Suyun Birleştirici Gücü” adı altında düzenlenen toplantıda, Marmara Denizi çevresinde yer alan belediyelerin ortak sorunları ve geliştirilebilecek ortak çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Kartal Belediye Başkanı Atakul Öz, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ile Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ile Hulusi Özocak katıldı.

 

“BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Kent Plancısı A. Faruk Göksu, Mavi Bilezik adı verilen Marmara Denizi kıyı şeridi üzerinde bulunan kentlerin karşı karşıya olduğu tehdit ve fırsatlarla ilgili bir sunum yaptı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Marmara Bölgesi, dünya üzerinde benzeri olmayan özelliklere sahip bir bölge. Hem ticari, hem doğal güzellikler bakımından çok önemli potansiyeller mevcut. Bizler belediye başkanları olarak bu potansiyelleri verimli şekilde değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz ancak benzer özelliklere sahip ve aynı coğrafyanın etki alanında olan bütün belediyeler bir araya geldiğinde bu potansiyelleri çok daha iyi değerlendirmemiz mümkün olacaktır. Bu açıdan Marmara Denizi’ne kıyısı olan kentler olarak bizlerin birlikte hareket etmesi çok önemli” dedi.

 

ORTAK HAREKET ETME KARARI ALINDI

 

Toplantı sonunda, düzenli olarak belediye başkanları ve belirlenen müdürlükler seviyesinde toplantıların düzenlenerek Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediyeler arasında işbirliğini arttıracak projelerin geliştirilmesi, eğitim programlarının düzenlenmesi, deprem gibi ortak tehditlere karşı ortak hareket edilmesi ve bilgi paylaşımı, kentler arasında kültürel paylaşımın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gibi kararlar alındı.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI BANDIRMA’DA

 

Nisan ayı toplantısının, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın talebi ile Bandırma’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ