Muzaffer Yaztepe yeniden başkan

24 yıldır Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin başkanlığını yürüten Muzaffer Yaztepe, 8'inci kez başkanlığa seçildi. Yaztepe başkanlığındaki yönetimde Sami

GÜNDEM 4.03.2018 20:45:00 0
Muzaffer Yaztepe yeniden başkan

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Güneşler Otel Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

DİVANA ATAKAN BAŞKANLIK ETTİ

 

Kongrede divan heyeti başkanlığına Kredi ve kefalet Kooperatifleri 29. Bölge Başkanı İsmail Atakan, başkan yardımcılığına İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İlhan Dalkıran, katip üyeliklere de Sami As ve Ecabiye Sencar seçildi.

 

“BU GURUR HEPİMİZİN”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider hesapları okundu. Hesapları tek tek oylanması ve yönetim kurulu ile denetim kurulunun ibra edilmesinin ardından konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe “Üyelerimizin sıkıntılara rağmen kredi borcunu ödemedeki gayretleri her türlü övgüye layıktır. Bölge birliğine bağlı 27 kooperatif arasında 5’inci sıradayız. Bu gurur hepimizin. Sizler için varız” dedi.

 

“DESTEĞİMİZİ ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Topluma mal olmuş dernekler, hayır kurumları ve vakıfların olduğunu söyleyen Yaztepe “Sosyal, toplumsal sorumluluk kapsamında bizim de bu yerlere destek amaçlı görevimiz var. Gaziler Derneği, Sakatlar Derneği, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı gibi örnekler ile eğitime katkı amaçlı cihaz, araç gereç ve malzeme desteğine ihtiyaç duyan okullar var. Biz mümkün olduğunca her sene yardım için elimizden gelen maddi desteği sağlıyoruz. Bu katkı ve destek, esnaf ve sanatkarlarımızdan elde ettiği gelirlerden geliyor. 2018 yılında da desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Üyelerimizin üniversite eğitimi gören çocuklarına burs, hastalık ve ihtiyaç halinde yardım ve desteklerimiz var” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Muzaffer Yaztepe’nin konuşmasının ardından kooperatif adına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Türkiye Halk Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Dilek Kaplan’a paket takdim edildi. Çerkezköy esnafının sıkıntılı günlerinde kooperatifin gücünü hep arkasında gördüğünü belirten Akay “Kooperatif her geçen gün büyüyerek, güçlenerek esnafa destek olmaya devam edecek. 2017 itibari ile Trakya’da en çok göç alan, hızla büyüyen bir ilçede yaşıyoruz. Nüfusumuz artıyor, Ticaret hacmi, iş hacmi ve esnaf sayısı da artıyor. Esnafa destek veren kooperatiflerin, odaların, ticaret ve sanayi odaları güçlenmeli. Ben bunu söylerken zaman zaman yanlış anlaşılıyor. Çerkezköy’de yaşıyoruz. B urada ticaret yapıyoruz. Yerel yönetimler olarak devlet yatırımları olarak ihtiyaçları artan Çerkezköy’de esnaf da güçlenmeli. Büyüyerek güçlenen esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Akay’ın konuşmasının ardından Kredi ve kefalet Kooperatifleri 29. Bölge Başkanı İsmail Atakan tarafından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’ye plaket takdim edildi.

 

YAZTEPE GÜVEN TAZELEDİ

 

Genel kurulda 2018-2019-2020 genel kurullarının birleştirilerek 2021 yılında yapılması oybirliği ile karara bağlanırken, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Muzaffer Yaztepe 8’inci kez güven tazeleyerek oybirliği ile başkanlığa seçilirken, Yaztepe başkanlığındaki yönetimde Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz yer alırken, denetim kurulu asil üyeliğine de Salim Albay ve Turgut Yeşil seçildi. Bölge Birliği delegeliğine de Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz, Şaban Kırım seçildi.

 

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

 

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe “24 yıldır hizmet ediyoruz. Bizlerden desteğinizi esirgemeyerek yeniden görev vermenizden dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte 900 kişilik büyük bir aileyiz. Hakkınızı helal edin. Bizim hakkımız varsa helal olsun” dedi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Kongreye, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 29. Bölge Kooperatifler Birliği Başkanı İsmail Atakan, Tekirdağ Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, Kırklareli, Edirne, Çorlu, Malkara, Saray, Hayrabolu, Uzunköprü, Havsa, İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanları, Türkiye Halk Bankası Çerkezköy  Şube Müdürü Dilek Kaplan,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Mavi Minibüsler Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Çerkezköy Servis Araçları Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu ile kooperatif üyeleri katıldı. Genel kurulun ardından davetliler için kooperatif tarafından Güneşler Otel’de yemek verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU