"Kılıçdaroğlu milli ve yerli olmaktan uzak"

Partisinin 5'nci olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere Tekirdağ'a gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, kongre öncesi Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyare

SİYASET 4.03.2018 20:40:00 0

Valilik girişinde Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 

KILIÇDAROĞLU BİR PROJEDİR

 

Gazetecilerin CHP'nin ittifak eleştirilerini hatırlatması üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu bir projedir. Ne yazık ki 2011 yılındaki genel başkan değişikliğinden sonra, bir farklı bir duruma dönüşmüştür. Sayın Kılıçdaroğlu’nun partinin başına geçmesinden itibaren Türkiye’nin içinden geçtiği her kritik aşamada ve eşikte ne yazık ki yerli ve milli noktadan uzak durarak, adeta ülkemizi batı dünyasının istediği noktaya ispiyonlayarak, hep tavır almıştır. Gezi sürecinde bu böyle olmuştur. 17-25 Aralık yargı susturucusu takılmış darbe sürecinde bu böyle olmuştur, hendek çukur siyasetinin yaşandığı, terörizminin yaşandığı dönemde sayın Kılıçdaroğlu ne yazık ki göndermiş olduğu milletvekilleri ile bölgede Türkiye Cumhuriyeti'ni katliam yapmakla itham etmiş ve bunu web sayfasına koyma cüretini göstermiştir” dedi.

 

“DURDUĞU YER MİLLİ VE YERLİ DEĞİL”

 

Çavuşoğlu “Kılıçdaroğlu bir projedir. En önemli projesi de Türkiye’nin yurt dışından maruz kaldığı saldırılarda ve ithamlarda yurt içinde onlara payanda olacak bir argüman olarak ortaya çıkmak olmuştur. Ne yazık ki görüntü ve fotoğraf bize Kılıçdaroğlu’nun durduğu yerin hiç de milli ve yerli olmadığını bize gösteriyor. Kaldı ki bu noktada milli ve yerli düşünen CHP seçmenini de buradan uzak tutmak gibi bir misyonunun olduğu da düşünülüyor” dedi.

 

“KENDİLERİ BİLİR”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerli ve milli olmaktan uzak olduğunu öne süren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu “Kılıçdaroğlu en başta kendi seçmenini yerli ve milli olmaktan uzak tutacak bir görünüm sergiliyor. Bunu birçok vesile ile görüyoruz. Şimdi baktığımız zaman Kılıçdaroğlu’nun bugün bir araya gelebileceği siyasi partilere baktığımız zaman geriye kala kala HDP kalıyor. HDP ile Kılıçdaroğlu’nun yol yürümesi şaşırtmıyor. Nitekim adalet yürüyüşü dediklerinde, birlikte yol yürüdüler. Birçok noktada birlikte yol yürüdüler. Dolayısıyla 7 Haziran seçim süreci yaşandığı sürede genel başkan yardımcılarının bir parti meclisi toplantısında ortaya çıkarak, 'biz ailecek HDP’ye oy verdik' demelerini de biz hatırlıyoruz. Onun ötesinde bir şey daha hatırlıyoruz, özellikle Güney Afrika'da gerçekleştirilen sosyalist enternasyonal kongresinde bir bildirinin altına imza atıldı ve o bildirinin maddelerinden bir tanesi PKK’yı bir 'özgürlükçü halk' olarak tanımlayan bir metin vardı. Bunun altına da imza konuldu. Kaldı ki bugün baktığımız zaman SİHA’larımızın başarısı CHP içerisindeki kimi milletvekillerini rahatsız ediyor. Biz yerli ve milli ittifak dedik, milli mutabakat dedik, dolayısıyla onlar da adını ne koyarlar kendileri bilir” dedi. Ziyaretin ardından Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve beraberindekiler kongrenin yapılacağı İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'na geçti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN