Trakya, Tanıtım Günleri'ne hazırlanıyor

19-22 Nisan tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan "1. Trakya Tanıtım Günleri" ilk hazırlık toplantısı, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında Tekirdağ Ticaret Borsası Toplantı Salon

GÜNDEM 4.03.2018 20:31:00 0
Trakya, Tanıtım Günleri

Toplantıya Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, TSO Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin kamu kurum ve kuruluşun yöneticisi katıldı.

 

 3 İLİN BİR ARADA TANITILDIĞI EN BÜYÜK FAALİYET

 

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedefleniyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye kadar üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.  4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçiler ile buluşması hedefleniyor.

 

“AMACIMIZ ORADA BULUNUP TANITIMIMIZI YAPMAK”

 

Hazırlık toplantısında konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Vakıftaki arkadaşlarımız da özveriyle çalıştılar. Ajansta da bu konu tartışıldı. Vekillerimize anlatıldı, onlarla birlikte istişare edildi. Bu tanıtım günlerinde maalesef bazı handikaplar var. Biz kendi firmalarımızı oraya götüremezsek, başka illerden firmalar getirir o illerin değerlerini tanıtırlar. Bu açıdan tanıtım çok önemli. Bizim asıl amacımız, oralarda bulunup tanıtımımızı yapmaktır. O açıdan bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk. Bu konuda da biz ilin resmi kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak ilimizin değerlerini bu tanıtım günlerinde oraya götürmek istiyoruz” dedi.

 

“SANAYİNİN DE TANITIMI YAPILACAK”

 

“Bu işi yürütebilirsek bir alt komisyon olacak ve her ilçeden kaymakamlıklar bizlere yardımcı olacak” diyen Vali Ceylan, Tekirdağ’ın çok fazla değerinin olduğunu ifade etti. O günlerde sadece gıda firmalarının yer almayacağını söyleyen Ceylan “Bizz aynı zamanda bir sanayi şehriyiz. Dolayısıyla sanayimizin de tanıtımının yapılması sağlanacak. Tarım anlamında çok değerli, verimli topraklar üzerinde bulunuyoruz. Tarımımızın da tanıtımı yapılmış olacak. Bu, kentimiz için çok önemli olabilecek bir fırsat. Ben, hepinizden destek bekliyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

 

Tekirdağ’ın artık büyükşehir olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “93 yıldır merkezin ismine Tekirdağ dedik ama artık adı Süleymanpaşa oldu. Değişim kolay olmuyor. Onun için bu değişimi kolaylaştıracak çok büyük çalışmalar yapılması lazım. Tekirdağ kabuk değiştiriyor.  Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması ve altyapı çalışmaları bitti. Bundan sonra süsleme dönemi ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılama dönemi. Böyle bir şehirde görev yapmak gerçekten gurur verici” dedi.

 

“VERİLECEK HER GÖREVE HAZIRIZ”

 

Tekirdağ’ın başka illerde olmayan 5 tane vizyonunun olduğunu kaydeden Albayrak “İki denize komşu, her türlü güzelliğin olduğu bir şehir. Büyükşehir belediyesinin 2. ve 3. Dönemlerinde merkezi yönetimin de yatırımlarıyla şehirlerarası yarışacak bir konuma gelecektir. Bu organizasyon o yarışmaların temelini atma açısından çok önemlidir. Tekirdağ'ın şaha kalktığı bu dönemde gelecekte de Türkiye'nin sayılı vilayetleri arasına gireceği inancındayım. Ankara'da düzenlenecek bu organizasyonda aktif olarak yer alacağız. 11 ilçe belediye başkanım adına söyleyebilirim ki verilecek her göreve hazırız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ