Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" çalışmaları kapsamında Süleymanpaşa Gaziköy Mahallesi ve Muratlı Küçükkepenekl

GÜNDEM 1.03.2018 19:52:00 0
Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi devam ediyor

Gübre dağıtımı programlarına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Şeref Çetin, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve mahalle sakinleri katıldı. Törenlerde konuşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Üç yıl boyunca meraların ıslahı, iyileştirilmesi ve yönetilmesi kapsamında bir proje uyguluyoruz. Bu proje çerçevesinde bu sene 22 mahallemize, geçtiğimiz üç yılda 61 mahallemizin meralarına gübre attık. Bunlardan 50'ye yakınında gölgelendirme amacı ile akasya ağacı dikildi. Kuru çeşme dediğimiz suvatlardan 72 tane yaptık. Hayvan içme suyu göleti yaptık. Hayvancılığı geliştirmeye dönük başka işler olarak 600 baş koç dağıttık” dedi.

 

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

Tekirdağ'ın tamamında 325 bin dönüm mera  olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın birinci döneminde yani 30 Mart 2019'a kadar 145 bin dönümünü ıslah edeceğiz. Tarla yollarını bile ekerken veya biçerken ıslah eden tek Büyükşehir Belediyesiyiz. Hayvancılık desteklerimiz birçok proje ile devam ediyor” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA