4 yılda 500 milyon liralık yatırım

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 2018 Yılı Kış Dönemi İlçeler Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 1.03.2018 19:46:00 0
4 yılda 500 milyon liralık yatırım

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa’nın başkanlığında TESKİ Süleymanpaşa Hizmet Binasında yapılan toplantıda TESKİ’nin il genelinde sürdürdüğü çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda, ilçelerde TESKİ’nin hizmetlerini sürdüren ilçe şube müdürlüklerinin ihtiyaç ve talepleri detaylı olarak görüşülürken, çözüm üretme yolunda fikir arayışında bulunuldu. Toplantıda konuşan Genel Müdür Başa; “TESKİ kurulduğu gün itibariyle yaklaşık 4 yılda 500 milyon TL’lik yatırım hacmine ulaştı ve bu yatırımları Tekirdağ halkı ile buluşturdu. Toplamda 2.045 kilometre altyapı yaptık. 877 km içme suyu, 1.063 km atıksu ve 105 km yağmur suyu hattı imal edildi. TESKİ yeni kurulan bir kurum olmasına rağmen, hızlıca kurumsallaşmasını tamamlayarak, Tekirdağ’da gözle görülür yatırımlar gerçekleştirdi. Vatandaşlarımız da yapılan hizmetlerin farkında. Gece gündüz, kar kış demeden çalışan TESKİ emekçileri sayesinde bugün vatandaşlarımız sağlıklı altyapı sistemlerine kavuşmuş oldu. İl genelinde oldukça önemli yatırımlarımızı tamamladık” dedi.

 

“ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ”

 

Çevreye önem verdiklerini kaydeden Başa “Gün geçtikçe insan nüfusunun arttığı ve kaynakların tükendiği dünya düzeninde, çevreyi koruyoruz ve kaynaklarımıza sahip çıkıyoruz. İlimizin en büyük sorunlarından biri olan sağanak yağmurlar bazen hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Bunun için de ihtiyaç duyulan kritik noktalara yağmur suyu hatları imalatı yaptık ve yağışlarda meydana gelebilecek su baskını ve sel durumlarını en aza indirgemiş olduk” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ