"Önemli olan hastalanmadan önlem almak"

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, KETEM ile yapılan kanser taramasının bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 1.03.2018 19:37:00 0

Amaçlarının hastalığı erken teşhis ederek tedavi sürecini kısaltmak olduğunu kaydeden Uyan “Bu sayede vatandaşlarımızın yaşam süresini ve kalitesini artırmak. Özellikle kadınlarımızın, 2 yılda bir mutlaka kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Önemli olan hastalığa yakalanmadan önlem almak. Erken teşhis hakikaten hayat kurtarıyor. Yıllardır yürüttüğümüz çalışma ile ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kanser taramasından geçerek sağlıkları hakkında bilgi sahibi oldu” dedi.

 

“ÜCRETSİZ YAPTIRABİLİRLER”

 

Son yıllarda çağın hastalığı olarak kabul edilen kanserle mücadelede, toplumsal bilincin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Uyan; “Marmaraereğlisi Toplum Sağlığı Merkezimizle birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında, vatandaşlarımızın aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerimiz aracılığı ile ayda bir kez KETEM'e ücretsiz bir şekilde ulaşımında destek sağlıyoruz KETEM'de 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 - 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 arası kadınlar kolerektal kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabiliyorlar” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ