Çözüm Akademi, 264'üncü şubesini Çerkezköy'de açacak

Çözüm Akademi Okulları Yönetim Kurulu tarafından Çerkezköy'de kurulacak okulun tanıtımı için Çerkezköy Beyaz Konak'ta kahvaltı programı düzenlendi. Programda konuşan Çözüm Akademi O

GÜNDEM 28.02.2018 21:26:00 0
Çözüm Akademi, 264

Çözüm Akademi Okulları Yönetim Kurulu tarafından saat 10:00’da Beyaz Konak’ta kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çözüm Akademi Okulları Genel Müdürü Behçet Karabulut, Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy Kampüs Müdürü Demet Kurucu, Çözüm Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Sait Konyalıgil ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.

 

“15 TEMMUZ’DA AÇILACAK”

 

Okulun 264’üncü şubesini 15 Temmuz'da Çerkezköy Ambardere mevkiinde açacaklarını belirten Çözüm Akademi Okulları Genel Müdürü Behçet Karabulut, “Çerkezköy'de 3 bin 500 metrekare kapalı alanı, 3250 metre kare açık alanlı orta okul ve lisesi öğretimi olan bir okul kurmaya karar verdik. İnşallah hep beraber bu eğitim sistemi içerisinde çözüm akademi okullarının 264. şubesini açmış olacağız” dedi.

 

ORTAOKUL VE LİSE EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Çözüm Akademi Okulları Çerkezköy Kampüs Müdürü Demet Kurucu “Ambardere mevkiinde açılacak olan kurumumuz ortaokul ve lise eğitimi verecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da eğitime start vereceğiz. İddialıyız, çünkü biz bölgeyi biliyoruz, bölgenin dinamiklerini biliyoruz” dedi. Kahvaltıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise “İlçemiz eğitim alanında büyük bir atılım yapıyor. Şuanda bizim 12 civarı okul inşaatımız devam ediyor. 5 tane de ihale aşamasında yatırımımız var. 2019 yılında hükümetimizin tekli eğitim hedefine Eylül ayı itibari ile inşallah ulaşmış olacağız” dedi. Eğitimin zor iş olduğunu söyleyen Gümüş “Çünkü geleceğimiz eğitimden geçiyor. Bu ülkenin muhasır medeniyet seviyesinin temel taşlarını eğitim ile koyacağız. Sanayiyi turizmi eğitimle geliştireceğiz. Yaya geçidinde trafik kazası olmamasını eğitimle başaracağız. Onun için çok önemli bir iş yapıyoruz” dedi.

 

“ÖZGÜVENİ TEVAZU İLE DENGELEYEN NESİLLER İÇİN”

 

Programda Çözüm Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Sait Konyalıgil de konuşma yaptı. Konyalıgil “İddialarımız var ama biz bir özel okul olsak da yine milli eğitimimize bağlı bir okuluz. Özelliğimiz farklarımızdır. 'Özgüveni tevazu ile dengeleyen nesiller için'. Bunu yapabilecek miyiz önemli olan bu.  Şuan bir toplum olarak nerelerimizin kırıldığının farkındayız. Taciz, tecavüz olaylarından teröre kadar ne kadar kırıldığımızın farkındayız. Yani biz özel okul da olsak acaba yeni nesilleri nasıl yetiştirebiliriz kaygısını taşımamız lazım.  Mevlana'nın çok güzel bir pergel metaforu var. Der ki  'Pergelin iğneli ayağı bizde ama diğer ayağı 72 milleti dolaşmalı.' Biz acaba tüm dünyayı tanıyabilen nesilleri yetiştirebilecek miyiz. Bunun  kaygısını taşımamız lazım” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ