Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi

Malkara Belediye Akademisi ve Türk Hava Kurumu'nun iş birliğiyle düzenlediği Ata Model Uçak Kursunu başarı ile tamamlayan 11 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

GÜNDEM 28.02.2018 21:04:00 0
Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi

Törene Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Türk Hava Kurumu Malkara Şube Saymanı Üzeyir Kocakır, Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Tetik ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Türk Hava Kurumu Malkara Şube Saymanı Üzeyir Kocakır; “Havacılığın alt yapısı olan ve en küçük birimi olan model uçak kursunu Malkara Belediye Akademisi'nde Malkara Belediyesi ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle başlattık ve bitirdik. Tabi bunun ikinci aşamasında Astsb. Ömer BektüZ'ün uzaktan kumandalı model uçak simülasyonu gösterisinin arkadaşlarla hep beraber çalışmasını yaptık” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN EMANETİ

 

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan  da “Türk Hava Kurumu Cumhuriyetin kuruluşunda Atatürk'ün bize emanet ettiği kurumlardan birisi.  THK geçtiğimiz haftalarda kuruluşunun 93. yılını kutladı. Ben bu açıdan da kendilerini tebrik ediyorum. Malkaramızda etkinliklere katılıyor. THK ve Malkara Belediyesi'nin ortaklaşa açtığı model uçak kursuna sizlerde ilgi duyarak katılmışsınız. Ben sizleri bu katılımınızdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

700’E YAKIN KURSİYER VAR

 

Törende konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da “Belediye Akademisi bu yaz 3. yılını dolduracak. Biz burayı yaparken “Hayat Boyu Öğrenme” sloganıyla yola çıktık. Amacımız Malkaralı hemşerilerimizin Malkara'da görev yapan arkadaşlarımızın, herkesin Malkara'da 7'den 70'e kendi yaşamına kişisel gelişimine değer katacağı ve kişilerin arasında sosyal, siyasi ve ekonomik farklılıkların ortadan kalkıp hemşerilik bilincinde bir arada olacağı bir tesis kurmaktı. Bugün 700'e yakın kursiyerimiz var. Halk Eğitim Merkeziyle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kamu Kurumlarıyla iş birliği yapmak gerçekten bizler için sevindirici” dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ata Model Uçak Kursunu başarı ile tamamlayan 11 kursiyere sertifikalarını verdi.

 

Haber / Ruşa ELMA