Atanamayan hekimleri meclis gündemine taşıdı

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması gerekçe gösterilerek atanamayan hekimleri Meclis gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "15 Temmuz sonrası kaç hekim arşiv taraması v

SİYASET 27.02.2018 17:56:00 0
Atanamayan hekimleri meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan hekimleri meclis gündemine taşıdı.

 

“YÜZLERCE HEKİMİ MAĞDUR ETTİ”

 

OHAL koşulları sonrasında memur atamalarına getirilen, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını Meclis gündemine taşıyan Yüceer,  TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Yüceer, OHAL ile birlikte çıkarılan 676 sayılı KHK’de yer alan “Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler” başlığı altında “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartının, yüzlerce genç hekimi mağdur ettiğini ifade etti.

 

“MESLEKLERİNİ NEDEN YAPAMIYORLAR?”

 

Güvenlik soruşturması için aylarca bekleyen yüzlerce hekimin, arşiv taraması sonrası 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendindeki atama şartlarını taşımadığı gerekçe gösterilerek, atamasının yapılmadığını belirten Yüceer “Terör örgütü ile herhangi bir iltisakı olmayan ancak güvenlik soruşturmasına takılan hekimlerin büyük çoğunluğu, mesleklerini neden yapamadıklarının yanıtını ise öğrenememiştir” dedi.

 

“MAĞDURİYET SONLANDIRILMALIDIR”

 

OHAL öncesi hekimlerin herhangi bir soruşturmaya girmeksizin, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra en fazla 2 ay içerisinde atandığını ve göreve başladığını ifade eden Yüceer, “Atanamayan öğretmenlerden sonra, şimdi de atanamayan doktorlar sorunu çıktı. Genç hekimler, hiçbir gerekçe gösterilmeden aylardır bekletiliyor. Güvenlik soruşturması ve arşiv taramasının neden aylarca sürdüğünü, nasıl yapıldığını hiç kimse bilmiyor. Genç hekimler bir an önce atanmalı ve mağduriyet sonlandırılmalıdır” dedi.

 

“KAÇ HEKİM AÇIĞI BULUNUYOR?”

 

CHP’li Yüceer şu soruları yöneltti: “15 Temmuz sonrası kaç hekim arşiv taraması ve güvenlik soruşturmasına girmiştir? Bu hekimlerden kaçının ataması yapılmıştır? Hekimlerden kaçının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendindeki şartları taşımadığı gerekçesiyle ataması yapılmamıştır? Güvenlik soruşturması ve arşiv taraması hangi birimler tarafından, ne şekilde yapılmaktadır? Yönetmelikte, “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması istenilen ilgili makama ulaşılmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçlan en geç 60 gün içinde cevaplandırılır” denilmektedir. Soruşturmaların aylarca sürmesinin gerekçesi nedir? Devlet Hastanelerinde kaç hekim açığı bulunmaktadır?”

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU