"Genelde Cumhur ittifakı yapacağız"

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, genel seçimlerde Cumhur ittifakı adı altında birlik beraberlik örneği sergileneceğini kaydeden Ö

SİYASET 26.02.2018 19:05:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Önsel’e ziyaretlerinde il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

“TÜRK MİLLETİ TÜM SIKINTILARIN ÜSTESİNDEN GELDİ”

 

Saray ve Kapaklı’da esnafı ziyaret ettiklerini ifade eden Önsel “18 Mart’ta 12. Olağan Büyük Kurultayımızı yapacağız. Yüreğinde vatan ve millet sevdası olan tüm hemşerilerimizi kurultayımıza davet ediyoruz” dedi. Kurultaya katılmak isteyenlerin ilçe teşkilatı ile temasa geçebileceğini kaydeden Önsel, ülke gündemine ilişkin de konuştu. Türkiye’nin uzun yıllardır sıkıntılar çektiğini belirten kaydeden Önsel, Türk milletinin tarih boyunca bedeller ödediğini, büyük bir millet olmak bilinciyle bu sıkıntıların hepsinin üstesinden geldiğini belirtti.

 

“DEVLET, UÇURUMUN KENARINDAN ALINDI”

 

Türk milletinin 15 Temmuz 2016 tarihinde fetö terör örgütü mensupları tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimini de atlattığını ifade eden Önsel “Türkiye Cumhuriyeti Devleti uçurumun kenarından alındı. Tamamen Türk milletinin feraseti ve dirayeti sayesinde bu sıkıntıyı atlattık. Ancak şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu” dedi. Önsel, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şifalar diledi.

 

“TÜRKLÜK KİMLİĞİNİN FARKINA VARDI”

 

Bu süreçten sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin almış olduğu inisiyatif sayesinde Türk milletinin artık birlik ve beraberlik olacağı noktanın, Türklük kimliğinin farkına vardığını dile getiren Önsel “Daha önceden bu milletin önüne ısıtılıp, pişirilip koyulan süreçlerin hepsi rafa kaldırıldı. MHP siyaseti, ürettiği politika ve çizdiği istikamet ne ise bugün Türkiye devletini yönetenler tarafından kabul gördü. Bu millet tarafından da kabul gördü.  MHP’nin politikaları da uygulanmaktadır” dedi.

 

“MİMARI DEVLET BAHÇELİ’DİR”

 

15 Nisan 2017’de yapılan referandum maddelerinin hepsinin mimarının Devlet Bahçeli olduğunu kaydeden Koray Önsel “Fırat Kalkanı operasyonunun mimarı, bugünde Afrinde yürütülen zeytin dalı harekatının mimarı da Devlet Bahçeli’dir. Milliyetçi ülkücü hareket çeşitli zamanlarda çeşitli inisiyatifler aldı, almaya da devam ediyor” dedi. Amaçlarının sadece oy kazanmak olmadığını, Türk milletinin de bunun farkında olduğunu söyleyen Önsel “MHP’nin özgür ağırlığı ne milletvekili sayılarıyla ne de seçimlerde almış olduğu oy oranlarıyla olmadığı,  35 milletvekili TBMM’de siyasi anlamda istikamet çizen bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Bununla birlikte şeref duyuyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

“CUMHUR İTTİFAKI YAPILACAK”

 

2019’da yapılacak olan mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Önsel “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu noktada siyasi çözüm üreterek cumhur ittifakı adı altında bir formül ortaya koydu. Bu formül çok tartışılmasına rağmen, kurulan komisyonlar tarafından AK Parti ve MHP liderlerine sunuldu. Ardından da TBMM meclis başkanlığına teslim edildi ve mecliste de oylanacak” dedi. Genel seçimlerde Cumhur ittifakı adı altında birlik beraberlik örneği sergileneceğini kaydeden Önsel, bu ittifakın içinde Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi’nin yer alacağını söyledi.

 

“YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

Süreçte ittifaka müdahil olacak başka partilerin de olabileceğini dile getiren İl Başkanı Koray Önsel de olabilir, bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi. Bu ittifakın genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsadığını, şuan yerel seçimlerde ittifakın söz konusu olmadığını ifade eden Önsel “Biz kadrolarımızla birlikte 2019 Mart seçimlerine hazırlanıyoruz. 18 Mart’ta yapılacak kurultaydan sonra MHP’nin 2019 yılında yürüteceği ve siyasete yön vereceği kadrolar oluşacak ve yerel seçimin startı verilecek. İttifak yerelde olur mu, olmaz mı, kararı liderler tarafından görüşülüp teşkilatlara talimatları veriliyor. Olur desek de, olmaz desek de yalan olur. İttifak olmayacakmış gibi çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“MUHALEFET OLARAK EN GÜÇLÜ PARTİ BİZİZ”

 

Tekirdağ’da 12 CHP belediyesi olduğunu, yerel anlamda CHP, genel anlamda AK Parti iktidarının olduğunu dile getiren Önsel “Tam anlamıyla Tekirdağ muhalefet olarak en güçlü siyasi parti biziz. İşimiz zor ve üstesinden gelmek için seçmenlere ulaşacağız. MHP’nin sevgi dolu, şefkatli elini vatandaşlarımızla buluşturmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi. MHP’nin her zaman demokrasiye inanan, sandıktan çıkacak iradeye güvenen bir parti olduğunu söyleyen Önsel, Çerkezköy teşkilatının başarısı için sonuna kadar arkasında olacaklarını belirtti.

 

“TEKİRDAĞ’IN KAYBEDECEK ZAMANI KALMADI”

 

Önsel, Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını da değerlendirdi. Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesi’nin yerel anlamda yöneticilerinin başarılı olduğunu düşünmediğini söyleyen Önsel “Çerkezköy ve Tekirdağ’daki sıkıntıların da giderildiğine inanmıyorum. Böyle lokal çözümlerle bazı yerlerin sıkıntılarını gidermeye çalışıyorlar” dedi. İktidar partisi temsilcilerinin de maalesef eksiklerinin olduğunu ifade eden Önsel “Tekirdağ genelinde yatırımlarla ilgili gerekli girişimlerde bulunmuyorlar. Yerel yöneticiler kendi görev alanları dahilinde ne kadar eksiklerse, iktidar partisinin temsilcilerinde de bunu gördük. Bu eleştirilerimizi her zaman yapıyoruz. Bundan sonra 1 milyonluk Tekirdağ’ın kaybedecek zamanı kalmadı” dedi.

 

“BU İŞİ SİYASET ÜSTÜ OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeni projeleri ile yetişmiş kadrolarıyla hedeflerini koyacağını dile getiren Önsel “30 Mart yerel seçimlerinde bu aynı şekilde olacak” dedi. Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında kurulması planlanan termik santralle ilgili görüşünün sorulması üzerine de konuşan MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel “Biz bu işi siyaset üstü gördüğümüzü söylemiştik. Maalesef bugün CHP’nin kendi siyasetlerini döktüklerinin farkındayız. Doğru neyse bundan önce olduğu gibi bundan sonra da doğrunun yanında olduğumuzu söylüyoruz. Doğruları söylemekten korkmuyoruz. Termik santral konusunda bu bölgedeki yapılan ilk toplantıya ilçe başkanlarıyla birlikte katıldım. Ancak siyasi partinin yerel yöneticilerinin bunu siyaset malzemesi yaptıklarını gördük. Platform oluşturulmalı diye teklifte bulunmuştuk. Platform bağımsız olacak, bütün siyasi partiler uzmanların yer alacağı platform oluştursun talep ettik. En başında İlçe başkanımız tepkisini ortaya koymuştu. O toplantıya katıldık ve MHP’nin ismini bile telaffuz etmekten çekindiler” dedi. Bu işin, bazı kişilerin şahsi hesaplarına kurban edilmeyecek bir konu olduğunu ifade eden İl Başkanı Önsel “Enine boyuna doğru tartılmalıdır. Termik santral konusu iki kutbun birbiri ile siyaset malzemesine dönüşmüştür. Türkiye’nin milli bir politikasının olması gerektiğini, enerjide, üretimde, sanayide, eğitimde her türlü tam bağımsız olmamız gerektiğini vatandaşlarımız vakıftır” dedi.

 

“ZARARLI NOKTALARI DAHA FAZLA”

 

Bölge açısından sağlık konusunda sıkıntı yaşatacak ise bu işin tartılıp alternatif enerji kaynakları varsa, bunlar da değerlendirilip bölgeye katkı noktasında en doğrusu neticesinde ortak bir platformdan sonuç çıkması gerektiğini ifade eden Önsel “Bu işin zararlı olduğu noktaların biraz daha fazla olduğunu görüyoruz. Ama bu işin neticesi nereye gider, seçim malzemesi yapılıp iki parti arasında tartışılıp sonra rafa kaldırılıp gündemden kalkar mı bilmiyoruz” dedi.

 

“DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

 

Çeşitli organizasyonlarla termik santralleri görmeye gidenlere, yıllardır Ergene havzasına zehir akıtan nehirleri de takip etmelerini tavsiye eden Önsel “Fabrikalarda çıkan zehirli gazlar yüzünden Veliköy’de saat 22.00’den sonra nefes alamayan vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için mücadele etmelerini, Çerkezköy’deki trafik sıkıntısını ile ilgili bazı girişimlerde bulunmalarını istiyorum. Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu’daki sanayinin yüksek olduğu bölgelerdeki fabrikalarda ölümlerin yüzde 65’nin kanser vakasından olduğunun sebeplerinin araştırılmasını yapsınlar. Bununla ilgili de eylem yapsınlar. Ses çıkartmalarını talep ediyorum” dedi. Herkesin fikrine açık olduklarını söyleyen Önsel, MHP olarak doğruyu söylemekten vazgeçmeyeceklerini, termik santral konusunu da birilerinin siyasi emellerine kurban etmeyeceklerini söyledi. Çerkezköy’deki tek yön uygulaması ile ilgili de konuşan MHP Tekirdağ İl Başkanı Koral Önsel “Tek yönünün başarılı olduğuna inanmıyorum. Çerkezköy’de bazı lokal yerlere katlı otopark yapılarak park sıkıntısını çözüp, arkasından Çerkezköy trafiğini bazı dal-çık veya üst geçitlerle çözüme kavuşturabilirdi.  Çerkezköy’de o ağaçların sökülmesini hoş karşılamadık” dedi.

 

“YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de termik santral konusunda milletin hassasiyet gösterdiğini ifade ederek “Burada bizim çocuklarımız da büyüyecek. Bunun sağlığa zararlı olduğunu Belediye Başkanımıza söyledim. Gider dikiliriz yaptırmayız dedik. Türkiye’nin de milli enerji politikası var. Türkiye enerjisinin yüzde 78’ini yurt dışından alıyor. CHP’nin yerelde bu işi belediye seçimlerinin seçim propagandasına çevirdiğine düşünüyoruz. Çerkezköy’ün altında 600 milyon ton kömür rezervinden bahsediliyor. Buraya termik santral yapılmasın, ama bu kömür de değerlendirilsin. Biz bundan yanayız” dedi. Çanakkale’deki termik santrali gezdiklerini söyleyen Aydeniz, “Doğa ile barışık başarılı bir tesis bulduk. Ona rağmen basına açıklama yapmadık. Milletimizin hassas konusu olduğu için yapılmasını istemiyoruz, ama yapılmamasını istemek için de böyle tencere tava ile sokağa dökülmeyi doğru bulmuyoruz. Gidip 80’li yıllarda yapılmış kapanma aşamasına gelmiş yeri geziyorsanız, devlet buraya yapacağım diyorsa gelin gidelim Almanya’ya şehir merkezinde bulunan termik santralleri gezelim. Termik santral yapmayınız, yaparsanız bunun aynısını istiyoruz diyelim. Bunu seçim malzemesi yaparak sadece halkın sağlığını biz düşünüyoruz demelerine karşıyız” şeklinde konuştu.

 

“BU ŞEKİLDE YAPILMASINA KARŞIYIZ”

 

Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’nda yasadışı sol örgütler tarafından provoke edildiklerini ileri süren Aydeniz “Çerkezköy’de oturmayan, yakından uzaktan alakası olmayan insanlar Çerkezköy’ün hakkını savunmaya çalıştılar, bizi de provokeci diye lanse ettiler. Daha sonra Belediye Başkanı beni yolda görüp ‘Biz enerjiye karşı değiliz. 20 kilometreye öteye yapılsın’ dedi. 20 kilometre öteye razısın, 200 kilometre öteden adam getirip burada gösteri yaptırıyorsun. O zaman Çerkezköy’de yaşayanlar olarak biz yapalım biz karşı çıkalım” dedi. Aydeniz “Termikçi değiliz, ama tencere tava düdük öttürerek Pınarça’da oturan eli öpülesi hiçbir şeyden haberi olmayan teyzeleri örgütleyerek bu şekilde yapılmasına karşıyız” diye konuştu.

 

BOZDAĞ VE KOÇAK’A ZİYARET

 

MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel ilçe teşkilatındaki açıklamalarının ardından İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililerle birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU