"CHP'nin kimseden millilik dersi alacak hali yok"

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yerli ve milli tartışmaları ile ilgili de konuştu. Öztrak "Birileri çıkmış CHPâ?

SİYASET 25.02.2018 21:15:00 0

Hafta sonu Tekirdağ’ın çeşitli ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, saat 15:30’da da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

“MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve partililer ile birlikte Çerkezköy’e gelen Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı, kongreleri tamamladıklarını ifade ederek “Bizim için önemli olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın merkez yönetim kurulu üyesi olmasıdır. Bu yüzden çok mutluyuz ve onurluyuz” dedi. 2017 Nisan ayındaki referandumda Çerkezköy’de ‘Hayır’ı hep beraber çıkardıklarını kaydeden Camcı “Yerelde Çerkezköy’de çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bunların bize yerel seçimde çok büyük katkı sağlayacağını ve yerel seçimlerde Belediye Başkanımız Vahap Akay’la çok başarılı olacağımıza, belediyeyi tekrar kazanacağımıza inanıyorum. Genelde de iktidar olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

 

“ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a yeni görevinde başarılar diledi. Tekirdağ’ın uzun zamandan sonra Genel Başkan Yardımcısına kavuştuğunu kaydeden Akay “Çerkezköy 2014 yerel seçimlerinden 2019 yerel seçimlerine kadar CHP’nin iktidarında 4 yılı geride bıraktı. Göreve geldiğimizde 111 binle başladığımız Çerkezköy’ün nüfusu bugün neredeyse 150 bine yaklaştı. Çerkezköy bu anlamda CHP için önemli bir merkez” dedi. AK Parti’nin belediyecilik yaptığı bir bölgede, yapılan hatalardan ders çıkararak geçmişin eksiklerini kapatacak bir anlayışla belediyecilik yaptıklarını dile getiren Akay “Çerkezköy’de yeniden 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Umut ediyorum 2019 yılında geçmişte başka partilere oy veren seçmenlere de hitap edecek bir siyaset anlayışıyla CHP bayrağını dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

“SOSYAL DEMOKRASİNİN OLDUĞU YERDE YOLSUZLUK OLMAZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Göreve geldiğimizde Tekirdağ’ın nüfusu 874 bindi. En son açıklanan verilere göre Tekirdağ’ın nüfusu 130 bin arttı. Bu demektir her yıl 20 bin derslikli okula ihtiyaç oluyor. Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı nüfus artışında en önemli yer olmakla birlikte ana merkezimizdir. Böyle olunca yerel yönetimlerde ötelenmemesi gereken hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu göreve geldiğimizden bu yana sadece yerel politikasını değil, genel politikasını da yerel yönetimler üzerinden yapan AKP iktidarının Tekirdağ temsilcileri şu an kendi seçimlerini bile yerel yönetimler üzerinden sürdürüyorlar. Gerçekten artık komik duruma düştüler.  Yerel yönetimlerin 11 ilçede de yaptığı yatırımların sonuçlarını almaya başladıkça ve bu sonuçların açılışlarını gördükçe her gün bir açılış ve temel atma törenlerini gördükçe o ilçede yolsuzluk olduğunu iddia etmeye başladılar. Bizim lügatimizde olmayan bu kelimeyi gündeme getirerek rant elde etmeye çalışıyorlar. Sosyal demokrasinin olduğu yerde yolsuzluk olmaz” dedi.

 

“12-0 YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy ve diğer ilçelerle birlikte yeniden 12-0 yapacaklarını iddia eden Albayrak “Bu heyecan büyüyerek devam edecek hem yerel yönetimde hem de 7 milletvekilinin tamamını almak hedefiyle yola çıkacağız. Ortada örnek gösterilecek bir yerel yönetim modeli var. Örnek olacağımız yerel yönetim modeli ortaya çıkmıştır. Burada önemli olan isim değil, önemli olan sosyal demokrat bir adayın hizmeti devam ettirmesi. Bu başarı kimsenin değil, bizi bu göreve getiren örgütündür” dedi. Ziyarette CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten de konuşma yaptı. Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de birlik beraberlik içinde çalışarak yeniden yerel iktidarı kazanacaklarını söyleyen Ökten “Tekirdağ örgütünün uzun süredir beklediği Genel Başkan Yardımcılığı görevini almanın onuru ve sevincini birlikte yaşamaktadır. Bu Tekirdağ örgütlerinin başarısıdır. Sosyal Demokrat Belediyeciliğinin en temel özelliği hesap vermektir. Bizim belediye başkanlarımızdan kuşkumuz yok. İstedikleri zaman sahaya iner hesabını veririz” dedi.

 

“TEK ÇAREMİZ 2019 SEÇİMLERİNİ ALMAK”

 

Ziyarette son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yaptı. CHP’nin Tekirdağ’da kongrelerini tamamladığını söyleyen Öztrak “Örgütümüzün üzerinde büyük bir yük var. 2019 seçimlerine hazırlanıyorsunuz. Tek çaremiz 2019 seçimlerini almak” dedi. Son çıkarılan ittifak yasası ile birlikte Türkiye’nin maalesef seçim güvenliği olmayan, seçim adaleti olmayan bir sisteme doğru gittiğini söyleyen Öztrak “Ucube bir tek adam parti devleti kurulmuştur. Demokrasinin standartları her geçen gün bozuluyor. Ülkede adil, güvenli bir seçim yapılıp yapılmayacağı içeride ve dışarıda herkes tarafından sorgulanıyor. Ana muhalefet partisi olarak görevimiz bu seçimin adaletli ve güvenli bir şekilde yapılması, milli iradenin sandığa girdiği gibi tertemiz sandıktan çıkmasını sağlamak. Sandıktan çıkacak oyu tek adam parti devletinin saymasına izin vermemeliyiz” dedi.

 

SÖYLENECEK TEK SÖZ ‘HADİ ORADAN’

 

Yerli ve milli tartışmaları ile ilgili de konuşan Öztrak “Birileri çıkmış CHP’yi yerli ve milli olmamakla suçluyor. CHP’nin kimseden yerlilik ve millilik dersi alacak durumu yok. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük iki eserimden birisi’ dediği partidir. Bu partinin mensupları olarak bizler en küçük üyesinden en büyük yöneticine kadar Atatürk’ün bize bıraktığı bu partiye sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Salih Müslim’e Türk pasaportu verip onu uluslararası konferanslara gönderen CHP değildir. Şimdi terörist ilan ettikleri kişidir ve YPG’nin başıdır. Kuzey Irak’tan Habur’dan geçen teröristlerin altına kırmızı halı seren CHP değildir, Oslo’da teröristler ile masaya oturan yine CHP değildir. Ergenekon ve balyoz davalarında bu ülkenin şerefli askerlerini kumpaslarla çalışamaz hale getirip ordudan ihraç eden CHP değildir. Ordunun içine yuvalanmış terör örgütünü oradan söküp atmak için gelen disiplin dosyalarına muhalefet şerhi koyan da CHP değildir. Bugün meslek birliklerinin başından Türk ibaresini kaldırmak isteyen de CHP değildir. Bunu yapanlar kalkmışlar millete kendilerinin yerli ve milli olduğunu CHP’nin öyle olmadığını iddia ediyorlar. Bunlara söylenecek söz ‘hadi oradan’dır” ifadelerini kullandı.

 

“MİLLİ BİR MESELEDİR”

 

Ülke genelindeki manzaranın üzücü olduğunu kaydeden Faik Öztrak “Bugün ülkemizin sınırlarında terör örgütlerinin devlet haline gelmesi için ortam hazırlayanlar şimdi Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu örgütleri oradan söküp atmak temizlemek için operasyona girdiğinde bu operasyonlar üzerinde oy devşirmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu milli bir meseledir. Bu hepimizin meselesidir, ordumuzun arkasında durmak hepimizin görevidir” dedi.

 

“ÖNCE KENDİLERİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEKLER”

 

Öztrak şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı ile ilgili de konuştu. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin kamu sağlığı açından ve halk sağlığı bakımından önemli bir konu olduğunu ifade eden Öztrak “Türkiye pancardan şeker üretmek zorunda. Çünkü mısır nişastasından üretilen şeker halk sağlığına zararlı. Fransa bunu yasakladı. Şeker kanserojen. Şeker kurulu vardı, en son çıkartılan kanun hükmünde kararname ile şeker kurulunu kaldırdılar. Türkiye’de nişastadan şeker üreten kuruluş Amerikan şirketidir. Hükümet 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesini karar verildi. Bize yerlilik ve millik dersi vermeye çalışanlar önce kendilerini çeki düzen verecekler” dedi.

 

“GENELDE DE YAKALAYACAĞIZ”

 

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Faik Öztrak “Bir seçim güvenliği ve adalet güvenliğinin üstesinden gelmemiz halinde iktidara sandıktan istediğini çıkarma imkanını tanımamız halinde CHP’nin Türkiye’nin her yerinde çok büyük bir başarıyı yakalayacağına inanıyorum. Daha önce Tekirdağ’da yakaladık, bunu Türkiye genelinde yakalayacağız” dedi. İktidarın Tekirdağ’da belediyeler üzerinden karalama kampanyası yaptığını dile getiren Öztrak “CHP’yi bu işleri beceremeyen bir parti olarak gösterme çabası içine girmişler. Buna verilecek çok cevap var. Tekirdağ’da arıtılmayan evsel atık kalmıyor. Bütün belediyelerimiz hizmetlerine aralıksız devam ediyor. CHP bütün sorunların üstesinden gelebilecek güçtedir. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Bu saatten sonra 2019’da iktidar olmaya kilitleneceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU