NKÜ'den Sıfır Atık Projesi'ne destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin yaygınlaştırılması ile ilgili Namık

GÜNDEM 25.02.2018 17:10:00 0
NKÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Namık kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, nüfus, sanayileşme, kentleşme ve tüketim artışıyla birlikte kaynakların azaldığı günümüzde ülke düzeyinde son yıllarda bireysel, kurumsal ve belediyeler genelinde sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırıldığına dikkat çekerek “Üniversitemizde Sıfır Atık projesinin uygulanması için bir komite kurduk. Üniversite olarak bu projenin hayata geçirilmesi için hepimize görev düşüyor. Atık projesi, israfın önlenmesi ile doğal kaynakların daha verimli kullanılacağı, etkin toplama sistemlerinin kurulması ile de atıkların geri dönüştürülmesini sağlayan çok önemli bir proje” dedi.

 

İZLENMESİ GEREKEN AŞAMALAR ANLATILDI

 

Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından proje ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda hedefler, kazançlar, projenin önemine yer verilirken projenin yürütülürken izlenmesi gereken aşamalar hakkında detaylı bilgi verildi. Toplantıya NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, birimlerin akademik ve idari yöneticileri ile personel katıldı. 

 

Haber / Ruşa ELMA