14 öğrenci, 14 madalya kazandı

22-25 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yapılan 16. Uluslar Arası Gastronomi Festivali'ne katılan Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 14 öğrenci, 1 altın, 9 gümüş ve 4 bronz m

GÜNDEM 25.02.2018 15:11:00 0
14 öğrenci, 14 madalya kazandı

Çerkezköy’de eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. Sınıf Yiyecek İçecek bölümü öğrencileri, 22-25 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılan 16. Uluslar Arası Gastronomi Festivali’ne katıldı.

 

75 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Uluslar Arası Gastronomi Festivali’nde yapılan yarışmaya Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda öğretmenler Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu ve İbrahim Balaban’ın rehberliğinde 14 öğrenci katıldı. Bu yıl 16’ncı kez düzenlenen festivale 75 kategoride, 30 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere 2 bin 100 yarışmacı aşçı katıldı.

 

3 KATEGORİDE KATILDILAR

 

Yarışmaya Balık kategorisinde öğrenciler Öznur Hati, Senanur Coşkun, Sevgi Satıcı, Tatlı tabağı kategorisinde Kardelen İpek, Busenur Açar, Yağmur Uysal, Zeynep Taş, Ana yemek kategorisinde de Ayça Akdüzen, Zeliha Şanlı, Rukiye Kurkut, Nergiz Yılmaz, Çağla Salcı, Fatmanur Akbulut ve Tuğba Akça katıldı. Çerkezköylü öğrenciler, uzun süredir üzerinde çalıştıkları sunumları ile mücadele etti.

 

14 MADALYA KAZANDILAR

 

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 16. Uluslararası İstanbul Gastronomi yarışmasının 2. Gününde 7 öğrenciyle Ana Yemek kategorisinde yarıştı. Öğrenciler 5 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Yarışmada 2 günün toplamında 14 öğrenci 1 altın, 9 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak Çerkezköy’ü ve Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni başarılı bir şekilde temsil ettiler.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU