Dükanlı güven tazeledi

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu yapıldı. Kooperatifin kurulduğu 2013 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Hasan Dükanlı güven tazeleyerek yeniden ba

GÜNDEM 25.02.2018 14:28:00 0
Dükanlı güven tazeledi

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan kongresi cumartesi günü saat 12:00’da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

DİVANA ÖZEN BAŞKANLIK ETTİ

 

Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı’nın açılış konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divana Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen başkanlık ederken, divan başkanlığına Erdinç Erke, katip üyeliklere de Enver Karabulut ve Ergün Büyükikiz getirildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. Derneğin 21 Haziran 2013’te faaliyete başladığı ifade edildi. 2017 yılında 11 kooperatif ortağının  borçlarının yapılandırıldığı belirtilirken, 2017 yılında 122 yeni ortak kaydedildiği ve şu anda kooperatifin 609 ortağının bulunduğu ifade edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde gelir gider tabloları okundu. Okunan raporlar tek tek oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

 

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK”

 

Genel kurulda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklı 6 Aralık 2012 tarihinde mahalle olmuş olsaydı şu anda bunlardan bahsedemezdik. Herkes dik durdu, AK Partilisi, CHP’lisi, tüm partiler ve sivil toplum kuruluşu erkanı arkamızda durdu. Hep birlikte bu mücadeleyi yaptık ve Kapaklı ilçe oldu” dedi.

 

“BU İŞİN PARTİSİ OLMAZ”

 

Kapaklı’ya sivil toplum kuruluşları ve sendikaların gelmesi gerektiğini söyleyen Mandalı “Kapaklı’da esnaf ve sanatkarlar odası olmadığı için buradaki esnafımız Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyor. Hem zaman hem para harcıyorlar. Zaruri işlemleri kendi ilçelerinde gerçekleştiremiyorlar. Türkiye 81 vilayetten oluşuyor. 30 tane büyükşehir statüsünde ilimiz oldu. Bunlardan bir tanesi Tekirdağ. 7 ilçede esnaf kendi bulunduğu ilçede hizmetlerini görüyor. Ama 2 ilçede göremiyor. Bunlardan bir tanesi Ergene, bir tanesi de Kapaklı. İktidar partisi mensubu arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum. Kapaklı’ya da esnaf ve sanatkarlar odası, ziraat odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurulması ile ilgili yasal düzenlemeyi gerçekleştirelim. Çünkü biz ilçe olduk. Bunu gerçekleştirmekle ilgili Ankara’nın bize, Tekirdağ’ın Ergene ve Kapaklısına sahip çıkması gerekiyor. Biz ilçe olduk, bir göbeğimiz Süleymanpaşa’da bir göbeğimiz Çerkezköy’de olması zaruriyse biz niye ilçe olduk? Bunları beraber bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. Bu işin partisi olmaz” dedi.

 

İSİMLERİ DEĞİŞMELİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da isminin değişmesi gerektiğini kaydeden Mandalı “İsmi Çerkezköy Kapaklı ve Saray Ticaret ve Sanayi Odası olmalı. Madem Kapaklı’dan, Saray’dan üye arkadaşlar var, isminin de bir an önce değişmesi lazım. Hemen yanımızda Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü var. Yarı sınırı Kapaklı’ya ait. Çerkezköy OSB’nin de isminin Çerkezköy-Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi olması gerekiyor” dedi.

 

“ELEKTRİK ÜRETİMİNE KARŞI DEĞİLİZ”

 

Geçtiğimiz hafta Batı Marmara Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri Kahramanmaraş Afşin gezisi ile ilgili de konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Termik santrali yerinde gördük. Oradaki vatandaşlarımızı gördük. Oradaki vatandaşa bir dokunuyorsun, bin tane ah işitiyorsun. Termik santral 15 binlik nüfusu 2 bine düşürmüş. Oradaki toprak sahiplerine kamulaştırma bedeli olarak 1 liralık yerlere 3-4 lira vermişler. Toprak sahipleri paralarını almışlar başka yerlere gitmişler. Biz elektrik üretimine karşı değiliz. Eğer dünya teknolojisi ile beraber yürütmek istiyorsak rüzgar gülünden, güneş enerjisinden faydalanmamız gerekiyor. Kapaklı’dan başka gideceğimiz herhangi bir yer yok. Kapaklı ve Çerkezköy devamlı göç alıyor. Burada termik santralin T’si başlasın Kapaklı ve Çerkezköy göç alan ilçeler olmaktan çıkar, göç vermeye başlar” dedi.

 

“ÇATALAĞZI’NA GİDECEĞİZ”

 

28 Şubat’ta Zonguldak Çatalağzı’na gideceklerini söyleyen Mandalı “Orada göreceğimiz gerçekleri size yansıtmaya çalışacağız” dedi. Mandalı kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.  Divan Başkanı Ali Özen de esnafın sorunlarını dile getirmesinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür etti.

 

BİR SONRAKİ GENEL KURULU 2021’DE

 

2018-2019-2020 yılları genel kurullarının birleştirilerek 2021’de yapılması oy birliği ile karara bağlanırken, 2018-2019-2020 tahmini bütçeleri de görüşüldü. 2018 tahmini bütçesinin 569 bin 800 TL, 2019 tahmini bütçesinin 704 bin 500 TL, 2020 tahmini bütçesinin 853 bin 500 TL olması oy birliği ile karar bağlandı. Diğer gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Açık oylama ile yapılan seçimde mevcut başkan Hasan Dükanlı güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Dükanlı başkanlığındaki yönetimde Adem Verici, Yılmaz Arat, Nuri Akyay ve Gökhan Cantürk yer alıyor. Denetim kuruluna Şenol Aşık ve Serkan Ürkmez seçilirken bölge birliği delegeliğine de Hasan Dükanlı, Adem Verici ve Yılmaz Arat seçildi. Seçimin ardından bölge birliği adına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Hasan Dükanlı’ya plaket takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU