Hedef bin AFAD gönüllüsü

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından başlatılan proje ile Tekirdağ'da bin "AFAD Gönüllüsü" oluşturulmasının planlandığı ifade edildi.

GÜNDEM 23.02.2018 20:28:00 0
Hedef bin AFAD gönüllüsü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Tekirdağ TRAC Şubesi’ni proje paydaşları olarak belirleyen AFAD, bu amaçla Süleymanpaşa Merkez Muhtarları ile AFAD toplantı salonunda ön hazırlık toplantısı yapıldı.  Toplantıda gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımızın mahalle muhtarlarına müracaat etmesi kararlaştırıldı. Mahallesinde 10 kişilik bir takım oluşturan muhtarlıktan başlamak suretiyle gönüllülere Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi, Temel Yangın Bilgisi, Temel İlk Yardım ve Amatör Telsizcilik eğitimleri verilecektir. Eğitimini başarı ile tamamlayan AFAD Gönüllülerine sertifika verilerek afet ve acil durumlarda kullanabilecekleri iş elbisesi, telsiz, alet ve edevatlar teslim edileceği kaydedildi.

 

“HERR MAHALLEYE BİR DEPREM KONTEYNIRI”

 

Yetkililer “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından AFAD ile ortaklaşa yürütülen bir proje çerçevesinde her mahalleye bir Deprem Konteynırı kurulması ve kurulan bu konteynırlardan AFAD Gönüllülerinin yararlanması planlanıyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ