AFAD'dan kamu çalışanlarına AKYE eğitimi

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanlarına yönelik Arama Kurtarma ve Yardım Ekibi (AKYE) eğitimleri verilmeye başlandı.

GÜNDEM 23.02.2018 20:24:00 0
AFAD

Tekirdağ'da 13 kamu kurum ve kuruluş personelinden oluşan Arama Kurtarma ve Yardım Ekiplerine, eğitim bilgilerini güncellemek amacıyla AKYE Eğitimi veriliyor. Eğitime katılacak olan toplam 150 personelden 15 ekip oluşturulduğu ifade edildi.

 

UYGULAMA YAPTILAR

 

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda, birinci ekibe teorik bilgiler verilmesiyle başlayan eğitime Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde bulunan araç ve gereçlerin tanıtılmasıyla devam edildi. Eğitimin 4. gününde AFAD Lojistik Deposu ziyaret edilerek burada Çadır Kurma eğitimi verildi. Eğitimin 5. gününde teorik bilgilerin uygulamaları Çorlu eğitim ve tatbikat sahasında gerçekleştirilerek eğitim tamamlandı.

 

DİĞER EKİPLERE DE EĞİTİM VERİLECEK

 

Yetkililer, diğer AKYE Ekiplerine de 12 Mart -27 Nisan tarihleri arasında eğitim verileceğini, böylelikle eğitimlerin tamamlanacağını ifade etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ