Ve Mandalı beraat etti

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2009 yılı Haziran ayında ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik suçundan hakkında açılan dava sonrası önce gözaltına alınıp ardından tutuklan

GÜNDEM 23.02.2018 14:13:00 0
Ve Mandalı beraat etti

2009 yılı Haziran ayında ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik suçundan hakkında açılan dava sonrası önce gözaltına alınıp ardından tutuklanarak cezaevine konulan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 28 Ekim 2009’da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, o günden bu yana duruşmaları devam ediyordu.

 

Yerel mahkemenin verdiği 5 yıl 3 ay hapis cezasını Yargıtay esastan bozarak evrakta sahtecilik ve fesatın oluşmadığını, bunun görevi kötüye kullanmak olarak nitelendirilebileceğine hükmederek kararı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde daha önce görülen mahkemelerin sonuncusu 23 Şubat’ta yapıldı. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ve beraberinde yargılanan belediye görevlileri Ahmet Candan, Zabıta Müdürü Recep Küçük, Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Hüseyin Avni Ersoy ayrı ayrı beraat etti. Berat haberiyle sevinen Mandalı mutluluğunu ilk önce eşi ve çocuklarıyla paylaştı. Böylelikle 2004 yılından bu yana Kapaklı’da süregelen ‘Mandalı asıldı, asılacak’ söylemleri de son buldu.

 

“HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Mandalı sosyal medya hesabından “2009 yılından beri yargılandığımız davamız bu gün Çorlu 1. Ağır ceza mahkemesinde beraat ile sonuçlandı. Mutluyuz, adalet yerini buldu.Biz Türk adaletine her zaman güvendik ve hiçbir zaman da umudumuzu kaybetmedik. Bu zor süreçte her zaman yanımda olan başta ailem olmak üzere tüm Kapaklı halkımıza ve herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bizim aşkımızın ve sevdamızın adı; Kapaklı’dır. Aynı aşk ve heyecanla hizmetlerimize devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

“HUKUK MÜCADELEMİZ ZAFERLE SON BULDU”

 

İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Mandalı Sucu da mutluluğunu, sosyal medya hesabından paylaştığı şu sözlerle ifade etti: “Beni siyasete sürükleyen, 5 ayda 5 yıl yaşatan ve fiili olarak 9 yıl süren, dostu düşmanı öğreten hukuk mücadelemiz şuan itibariyle zaferle son buldu. Şükürler olsun Rabbime, yanımızda olan dostlara. Hak yerini buldu”

 

Haber / Şaban KARDEŞ