CHP'li Gürkan'dan ABD  İstanbul Başkonsolosu Janniger L. Davis 'e  tokat gibi cevap

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, ABD İstanbul Başkonsolosu Jannifer L. Davis'in ziyaret etmek amacıyla gönderdiği randevu talebini, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit ve gazi olan Mehmet

SİYASET 23.02.2018 09:34:00 0
CHP

ETKİNLİK YAPACAKLARI GEREKÇESİYLE GERİ ÇEVİRDİ

 

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jannifer L. Davis, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüşmek amacıyla 21 Şubat günü için randevu talep etti. Recep Gürkan Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılan randevu talebini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terörist unsurlara yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit ve gazi olan Mehmetçikleri için belirtilen tarihte etkinlik yapacakları gerekçesiyle geri çevirdi.

 

İL MERKEZİNDEKİ 31 CAMİDE VATANDAŞLARA 10 BİN PAKET HELVA DAĞITILDI

 

Gürkan, ABD Başkonsolosluğu'na iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; "İlgili sayılı yazınıza istinaden; ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis'in 21 Şubat 2018 tarihinde belediyemizi ziyareti ile ilgili randevu talebi değerlendirilmiş olup; anılan tarihte, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de terör örgütlerine karşı yürüttüğü harekatta şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimizle ilgili etkinliğimiz olduğundan randevu verilememektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim."dedi.  Edirne Belediyesi, 21 Şubat günü, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit ve gazi olan Mehmetçikler için il merkezindeki 31 camide vatandaşlara 10 bin paket helva dağıtım etkinliği düzenledi.

 

Haber: Gülveren ALTUNOĞLU