Yüceer: 80 yıllık birikimi 15 yılda sattılar

Cumhuriyet döneminin 80 yıllık birikiminin AK Parti iktidarı tarafından 15 yılda özelleştirme adı altında satıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "OlaÄ?

SİYASET 22.02.2018 23:44:00 0
Yüceer: 80 yıllık birikimi 15 yılda sattılar

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açıldı. Bu karara tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhuriyet döneminin 80 yıllık birikiminin AK Parti iktidarı tarafından 15 yılda özelleştirme adı altında satıldığını söyledi.

 

“ELDE AVUÇTA NE KALDIYSA SATIYOR”

 

Ülkemizin en büyük kamu kurumlarında, en stratejik kuruluşlarında uluslararası şirketlerin söz sahibi olduğunu kaydeden Yüceer, “62 milyar dolar gelir elde edilen özelleştirmelere rağmen ülkemizin iki yakası bir araya gelmedi, 2002 yılında 242.7 milyar TL olan borç 3 kat artarak 876.5 milyar TL’ye yükseldi. Üretim ekonomisi yerine tüketimi körükleyen politikalar yüzünden ülkeyi dar boğaza sokan, milyonlarca yoksul yaratan hükümet, müflis tüccar gibi elde avuçta ne kaldıysa satıyor” dedi.

 

HARAÇ MEZAT SATILACAK

 

Olağan Üstü Halk (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi ile Şeker Kurumu’nun kapısına kilit vuran iktidarın hedefinde şimdi de şeker fabrikalarının olduğunu öne süren Yüceer “Tekel’i özelleştirerek tütünü bitiren iktidar şeker pancarını da bitirmek için düğmeye bastı. Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Alpullu, Elbistan, Muş, Kırşehir, Yozgat, Burdur, Çorum, Ilgın, Turhal ve Afyon fabrikaları haraç mezat satılacak. Fabrikaların pazarlık usulü satılacak olması, yani ihaleye kimin çağrılacağının önceden belli olması, ihalenin adresi teslim yapılacağı iddialarını da güçlendiriyor. Fabrikaların satılmasıyla şeker pancarı tarımı bitirilecek, ülkemiz nişasta bazlı şekere muhtaç hale getirilecek, binlerce kişi de işsiz kalacak” dedi.

 

“HÜKÜMET BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNMELİDİR”

 

Cumhuriyetle yaşıt şeker fabrikalarının yerli ve milli olduğunu söyleyen Yüceer “Ancak, yerli ve milli kavramlarını ağızlarından düşürmeyen iktidar temsilcileri konu rant olunca suspus oldu. Şeker, ülke tarım ve hayvancılığı için büyük öneme sahip. Hükümet tarım ve hayvancılığa darbe vuracak bu tarihi yanlıştan bir an önce dönmelidir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU