Çerkezköy'deki yatırımları incelediler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile birlikte Çerkezköy'de yapımı devam eden yatırımları inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kültür Merkezi'nin 201

GÜNDEM 22.02.2018 23:42:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile birlikte Çerkezköy’de yapımı devam eden yatırımları inceledi.

 

“YIL SONUNA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilk olarak Kültür Merkezi inşaatını inceledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kültür Merkezi projesinde kaba inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kültür Merkezi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanarak Çerkezköylülerin hizmetine açılmasının planlandığını kaydetti.

 

12 BİN METREKARELİK İNŞAAT ALANINA SAHİP

 

Akay, maliyeti yaklaşık 23.4 milyon lira olan Kültür Merkezi projesinin Çerkezköy için çok önemli olduğunu ifade ederek “Yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak olan Kültür Merkezimiz içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak” bilgisini verdi.

 

500 SEYİRCİ KAPASİTELİ

 

Kültür Merkezi’ndeki incelemelerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında inceleme yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde 1570 Ada 5 Parsel üzerinde geçtiğimiz aylarda temeli atılarak 7 bin 725 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, havuzun 500 seyirci kapasiteli olacağını ifade ederek “Yüzme havuzunun en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor” dedi.

 

25 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

 

Yüzme Havuzu’nun 25 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olacağını kaydeden Akay “Bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve asma kattan oluşacak olan yüzme havuzu bodrum katı 2 bin 100, zemin kat 2 bin 10, 1. kat 884 ve asma kat da 159 olmak üzere toplam 5 bin 150 metrekare kapalı alana sahip olacak” dedi. Bodrum katta spor salonu, sauna, masaj salonu, dinlenme salonları ve bunlara hizmet eden soyunma odaları, sığınak ve teknik hacimlerin bulunacağını söyleyen Akay, zemin katta yüzme havuzu ve soyunma odaları ile idari odalar ve tribünler; 1. katta seyirci lobisi ve tribünler; asma katta da oyun salonunun yer alacağını kaydetti.

 

Haber / Özge MERİÇ