Tekirdağlı çiftçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezinde düzenlenen "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor" programına Tekirdağ'da 15 çiftçi katıld

GÜNDEM 30.11.2000 00:00:00 0
Tekirdağlı çiftçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu

Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çiftçilerle buluştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olduklarını kaydeden Fakıbaba “Tüm çalışanlarımız, tarlada, bahçede, ağılda, ahırda değerli çiftçilerimizle birlikte olmaya devam edecekler. 3 milyon çiftçimiz ve 75 bin personelimizle büyük bir aileyiz. Çalışmalarımızda çiftçi, tüketici, esnaf, tüccar, sanayici olarak tarımın tüm paydaşlarıyla ortak aklın bereketinden yararlanmayı kendimize şiar edindik” dedi.

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN YOLU, GÜÇLÜ TARIMDAN GEÇİYOR”

 

Çiftçiler daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor” programına katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Bunun için güçlü Türkiye'nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız. Sizler, ekmeğinizi topraktan çıkarıyorsunuz. Sizler, her bahar ilahi bir müjdeye, bir mucizeye şahitlik ediyorsunuz. Sizler, toprağa atılan ölü tohumun filizlenmesindeki o ilahi hikmeti bizzat görüyor, toprağın bereketi ile ailelerinizi geçindiriyor, ülkemizi doyuruyorsunuz. Toprağın kahrını çekmeyenler onun kıymetini bilemez. Toprakla hemhal olmayan, vakit geçirmeyen ve yaşamayan insanın toprağı anlaması mümkün değil” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA