İlkyardım Eğitim Kursları başladı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda ilkyardımcı bulundurulması zorunlu hale geldi. Tekirdağ'da da Milli Eğitim MüdürlüğÃ

GÜNDEM 21.02.2018 21:51:00 0
İlkyardım Eğitim Kursları başladı

İlkyardım Eğitimi Kursları; Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ile Süleymanpaşa ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri ve kursta görevli eğitmenler ile kursiyerlerin katılımıyla yapılan açılış töreninin ardından faaliyete başladı. İlkyardım Yönetmeliğine göre; çok tehlikeli mesleklerde çalışan her 10 kişi için 1 ilkyardımcı; tehlikeli mesleklerde çalışan her 15 kişi için 1 ilkyardımcı ve az tehlikeli mesleklerde çalışan her 20 kişi için de 1 ilkyardımcı iş yerinde bulundurulmasının zorunlu olduğunu belirten yetkililer “Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan okullar tehlikeli meslekler gurubuna girdiğinden her 15 çalışana göre 1 kişi, diğer okullarımız ise az tehlikeli meslekler gurubuna girdiğinden bu okullarımızda her 20 kişiye 1 ilkyardımcı olması gerekmektedir.  Bu nedenle İlimizdeki kurslara önce mesleki ve teknik eğitim okullarından başlanarak diğer okullardaki öğretmenlere sırayla kurs verilecek olup, ilimizde toplam 832 personele ilkyardım eğitimi kursu verilmesi planlanmaktadır” dedi.

 

SINAV YAPILACAK

 

Kursların, 20 saat üzerinden mahalli hizmet içi eğitim kapsamında düzenleneceğini kaydeden yetkililer “Kurslar Süleymanpaşa’dan başlayıp diğer ilçelerde İl Sağlık Müdürlüğünün uygun göreceği yerlerde verilecek. Kurslar tamamlandıktan sonra en geç bir ay içinde il sağlık müdürlüğü yetkilileri ile eğitim görevlileri tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılacak ve sınavlarda en az 85 puan alan kursiyerler başarılı sayılacak. Sınav sonunda başarılı olanlara ilkyardımcı belgesi verilecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ