Eski hastane harabeye döndü

Malkara'da yeni hastanenin yapılması ile bir yıl önce boşaltılan eski hastane binası bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü.

GÜNDEM 20.02.2018 22:08:00 0
Eski hastane harabeye döndü

Malkara'da 70 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatı geçen yıl tamamlandı. Mevcut binadaki tıbbi cihazlar ve birçok eşya yeni hastane binasına taşınırken, ihtiyaçları karşılamayan eşyalar ise eski binada bırakıldı. Bir yıllık süre içerisinde bina bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü.

 

SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ

 

Eski devlet hastanesi binasının bulunduğu Gazibey Mahallesi'nde çevre sakinlerinden Ahmet Bostan, binanın alkol alanların ve madde kullananların mekanı haline gelmesine tepki göstererek, “Yaklaşık 1 yıl önce hastane yeni yerine taşındı. Daha sonra eski hastane sahipsiz kaldı. Hastanenin camlarını kırıyorlar. Kapılarını tekmeliyorlar. Hastanenin içerisine kapılarını yarıya kadar kırıp kimliği belirsiz kişiler giriyor. İçeride kalan kullanılacak bir sürü malzeme var. Bu malzemeler çürümeye mi terk edildi? Hastaneye de malzemelere de lütfen sahip çıkılsın” dedi.

 

“KIYMETLİ CİHAZLARI ALDIK”

 

Eski binanın iki bloğunun Milli Emlak'a devredildiğini belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Cengiz Becerir de “Bu söz konusu hastanenin A ve C bloklarını Milli Emlak'a devrettik. Oradaki kıymetli ve tıbbi cihazları aldık. B blokta kalan çürüğe ayrılma eşyaları kontrol ediyoruz” dedi.

 

İÇİNDE MALZEME BIRAKILMAYACAK”

 

Eski binanın başka kurumlara tahsisi için işlemlerin sürdüğünü kaydeden Malkara Kaymakamı Erkan Karahan da “İçerde kalan eşyalar ise yeniden değerlendirilecek. Malkara devlet hastanesinin bir bölümünü Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne tahsis edeceğiz. Tahsis çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda yazışmalar tamamlanacak. Hastanenin içerisinde bulunan demirbaşlarda Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara ve ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarına verildi. Hastanenin içerisinde kalan eşyalar ise hastane yönetimi aracılığıyla taşımak suretiyle değerlendirilecek. Binanın içerisinde bu hafta itibariyle içinde malzeme bırakılmayacak” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN