Anayasa Mahkemesi reddetti

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda termik santrallere 'çevreyi kirletme izni verilmesi' olarak adlandırılan çevreye uyum yatırımları için 2020 yılına kadar süre tanınmasını öngören kanun maddesiyle i

GÜNDEM 20.02.2018 21:57:00 0
Anayasa Mahkemesi reddetti

Özelleştirilen ve özelleştirme süreci devam eden bütün termik santrallere, 2020 yılına kadar çevre mevzuatından muaf tutulması hakkını tanıyan 4046 sayılı Kanun, Haziran 2016’da yasalaştı. Böylece devlete ait olan, özelleştirme sürecindeki ve özelleşen santraller, 2020 yılına kadar çevre mevzuatına tabi olmayacak, mevzuatın getirdiği ‘bacalarına filtre takmak’ ‘arıtma’ gibi yeni çevresel yatırımlar yapma gibi zorunluluklardan muaf tutuldu. Özelleştirilen ve özelleştirme sürecinde bulunan bütün termik santrallere 2020 yılına kadar çevre mevzuatından muaf tutulmak hakkı tanıyan kanun maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru değerlendirildi.

 

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda termik santrallere ‘çevreyi kirletme izni verilmesi’ olarak adlandırılan çevreye uyum yatırımları için 2020 yılına kadar süre tanınmasını öngören kanun maddesiyle ilgili iptal istemini reddetti.

 

Şaban KARDEŞ