'Şehir sağlık profili 2017' kitabı tanıtıldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye Malkara Belediyesi tarafından hazırlanan 'Malkara Şehir Sağlık Profili 2017' kitabının tanıtımı Malkara Kültür Sarayı'nda yapıldı.

GÜNDEM 20.02.2018 21:47:00 0

Tanıtım toplantısına; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Dr. Gökhan Gözde, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Gülferah Güral, Malkara Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Ali İhsan Uslu, Hikmet Altuğ, STK başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

SERTİFİKA VERDİ

 

Programda konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar; “Malkara Belediyesi olarak gereken bütün verileri hazırladınız. Böylelikle küresel bir hareket olan ve dünyada bin belediyeyi kapsayan Sağlıklı Şehirler hareketine entegre olmuş oluyorsunuz” dedi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar konuşmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin vermiş olduğu sertifikayı teslim etti.

 

“İNSANLARIN SAĞLIĞI İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ”

 

Toplantıda konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da “Günümüz çağımızın en önemli olgusu bilgi ve zaman. Ciddi bir zaman ve emek harcanarak hazırlanmış Malkara ile ilgili bütün bilgilerin bir araya getirildiği derlendiği güzel bir çalışma oldu. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Belediye Meclis üyelerimize ve personelime teşekkür ediyorum. Belediye Meclis üyelerimiz ciddi anlamda bu işin peşinden koştu. Personelimiz yoğun bir caba sarf etti. Kitabın, gerçekten Malkara için Malkara'nın gelişen değişen yapısına ayak uydurmakta bazen sorun yaşayan daha yavaş hareket edene bürokratik işlemlerin tıkadığı kurumlar için ciddi bir yol haritası olacağını düşünüyorum. Malkara'nın her yerinde çalışıyoruz diye bir sosyal medya sloganımız var. Zamanla sloganımızı Malkara'da yaşayan herkesin sağlığı için de çalışıyoruz diye değiştireceğiz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA