351 başvuru kabul edildi

Çerkezköy Belediyesi'nin şirket personeli olmak üzere başvuran taşeron işçilerin başvuruları değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucu 351 kişinin başvurusu kabul edilirken, 41 kişinin başvu

GÜNDEM 19.02.2018 21:28:00 0
351 başvuru kabul edildi

Çerkezköy Belediyesi’nin şirket personeli olmak üzere başvuran taşeron işçilerin başvuruları değerlendirildi. Çerkezköy Belediyesi, başvuruların durumlarını gösterir listeleri belediyenin resmi internet sayfasından yayınladı.

 

LİSTELER YAYINLANDI

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 35 inci Maddesine Göre, Çerkezköy Belediyesi şirketine işçi statüsünde geçmek üzerek başvuranların durumlarını gösterir listeler ile birlikte süreç takvimi de yayınlandı.

 

41 KİŞİNİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

 

Komisyon tarafından yapılan değerlendirmede 351 kişinin başvurusu kabul edilirken, 41 kişinin başvurusu ise reddedildi. İlana 3 günlük itiraz süresi var. İtiraz, valilik bünyesinde oluşturulan İtiraz Komisyonu’na yazılı olarak yapılacak.

 

İTİRAZ KOMİSYONU VE İTİRAZ SÜRECİ

 

Valilikler bünyesinde, bir vali yardımcısının başkanlığında, valinin uygun göreceği biri ilgili idarenin veya idarenin şirketinin temsilcisi olmak üzere diğer kamu idarelerinin temsilcilerinden seçilen en az üç kişiden oluşan itiraz komisyonu teşkil edilir. Ayrıca aynı usulle iki yedek üye belirlenir. Tespit komisyonu kararına göre sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren öngörülen süre içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itiraz komisyonuna başvurabilir. İtiraz komisyonu üyeleri kendilerinin, boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımlarının veya evlatlıklarının bu kapsamdaki başvurularında görev alamazlar.  İtiraz komisyonu, üye tamsayısıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar alır. İtirazlar derhal itiraz komisyonuna intikal ettirilir. Talep, itiraz komisyonunca değerlendirilerek öngörülen süre içerisinde karara bağlanır ve sonuç idareye veya idarenin şirketine ve ilgilisine yazılı şekilde tebliğ edilir. İtiraz üzerine komisyonca verilen kararlar kesindir.

 

2 NİSAN’A KADAR İŞE BAŞLAYACAKLAR

 

Süreç takvimine göre web sitesinde ilan edilen listeler için 20-22 Şubat tarihleri arasında valilik bünyesinde kurulan itiraz komisyonuna itiraz edilebilecek. 23- Şubat – 1 Mart tarihleri arasında itirazlar komisyon tarafından incelenerek kesin listeler belediyenin web sitesinden yeniden ilan edilecek. 2-12 Mart tarihleri arasında da personel sınava tabi tutularak sonuçlar web sitesinden ilan edilecek. Sınav sonuçları için de 4 günlük bir itiraz süresi bulunuyor. 13-16 Şubat tarihleri arasında valilik bünyesinde kurulan itiraz komisyonuna sınav sonuçları için itiraz edilebilecek. 17-21 Mart tarihleri arasında itirazların komisyon tarafından incelenmesinin ardından kesin liste web sitesinden yeniden ilan edilecek. Takvime göre sınav sonucu hak kazanan işçiler 22 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında en üst yöneticinin onayı ile işe başlayacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU