Bölge finallerinde Tekirdağ'ı temsil edecekler

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk oyunları il birinciliği yarışmasında birinci olan Kapaklı Yanıkağıl Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu, 9-11 Mart tarihleri

GÜNDEM 19.02.2018 21:23:00 0
Bölge finallerinde Tekirdağ

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk oyunları il birinciliği yarışması pazar günü yapıldı.

 

BÖLGE FİNALİNE KATILACAKLAR

 

Tekirdağ Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen halk oyunları yarışmasına Yanıkağıl Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu da Yıldızlar düzenlemesiz dalda katıldı. Yarışmada sergilediği performansla birinci olan Yanıkağıl Ortaokulu, 9-11 Mart tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek olan bölge finalinde Kapaklı ve Tekirdağ’ı temsil edecek.

 

“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

 

Öğrencilerin başarısından mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Kapaklı Yanıkağıl Ortaokulu Müdürü Ercan Küçük, çocukları bu şampiyonaya hazırlayan Serhat Çimen’e, ekibe şans tanıyarak yarışmaya katılmasını sağlayan Abdullah Çoşkun’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a, Mahalle Muhtarımız Yücel Başaran’a ve desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti. Küçük, il birincisi olarak 9-11 Mart tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek olan bölge finaline katılıp Tekirdağ’ı ve Kapaklı’yı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.

 

DERECEYE GİREN OKULLAR

 

Kapaklı Yanıkağıl Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu’nun birinci olduğu geleneksel düzenlemesiz yıldızlar kategorisinde Öğretmen Mediha Mehmet Tetikoğlu Ortaokulu ikinci, Özel Meriç Ortaokulu üçüncü, 50.Yıl Ortaokulu da dördüncü oldu. Geleneksel düzenlemesiz gençler kategorisinde Çorlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi birinci olurken, geleneksel düzenlemesiz minikler kategorisinde de Süleymanpaşa İlkokulu birinci, Murat Hüdavendigar İlkokulu ikinci, Kamil Korkmaz Zafer İlkokulu üçüncü ve Cumhuriyet İlkokulu dördüncü oldu.

 

ÇERKEZKÖY’DEN DE BİRİNCİ ÇIKTI

 

Yarışmada geleneksel düzenlemeli gençler kategorisinde ise Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Dereceye girenlerin ödülleri Tekirdağ Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, Türkiye HEM Federasyonun Denetleme Kurulu Başkanı Ali Kılıç, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Suat Aydın, İl Hakem Kurulu Başkanı Serdar Saygılı, Çorlu HEM Müdürü Gürsan Çil, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin tarafından verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ