14 bin 675 dekar mera ıslah edilecek

"Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında, bugüne kadar 80 bin 930 dekar meranın ıslahını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında da toplamda 22 kırsal mahallede 14 bin 675 dekar

GÜNDEM 19.02.2018 21:15:00 0
14 bin 675 dekar mera ıslah edilecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" devam ediyor. 2015 yılında yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verim alınabilecek hale kavuşturmak amacıyla başlatılan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, bugüne dek 80 bin 930 dekar meranın ıslahının gerçekleştirildiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “2018 yılında ise toplamda 22 kırsal mahallede 14 bin 675 dekar mera ıslah edilecek. Gerçekleştirilen işlemle ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak” dedi.

 

“TARIMSAL PROJELERE SICAK BAKIYORUZ”

 

Bu kapsamda Hayrabolu Hasköy Mahallesi ve Malkara Karacahalil Mahallesi’nde gübre dağıtımı ve atımı töreni düzenlendi. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 300 bin dönüm meranın yüzde 43,9'unu ıslah etmeyi programımıza dâhiline aldık. Görev süremizin sonuna kadar Allah kısmet ederse toplamda bu kadar alanı ıslah edeceğiz” dedi. 2 milyon 389 bin kilogram gübre dağıtacaklarını kaydeden Albayrak “Meraların neredeyse 50 kilograma düşen ot verimini bu ıslahlarla beraber 4 kat artırarak 200 kilograma çıkaracağız. Tarımsal projelerin hepsine sıcak bakıyoruz” dedi.

 

“TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK SÜRÜYOR”

 

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi dışında Manda Yetiştiriciliği Projesi, Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi, Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş alanlarının Geliştirilmesi Projesi gibi projelerle bölgedeki tarım ve hayvancılığa desteğini sürdürdüğünü belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ