SGK teşvikleri ve destekler anlatıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda 'SGK Teşvikleri, İndirimleri ve Destekleri' anlatıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Emekli SGK Başmüfettişi Süleyman Kılı

GÜNDEM 19.02.2018 21:10:00 0
SGK teşvikleri ve destekler anlatıldı

Toplantının açılış konuşmalarını yapan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “Tekirdağ TSO olarak yeni çıkan yasa ve yönetmelikleri sıcağı sıcağına düzenlemiş olduğumuz toplantılarla üyelerimizi bilgilendirme noktasında hassasiyetle davranmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“ÖNEMİ ARTIYOR”

 

Katılımcıları bilgilendiren Emekli SGK Başmüfettişi Süleyman Kılıç da “SGK vasıtasıyla yürütülen teşvik, destek ve indirimler, işverenlerin işçilik maliyetinin azaltılmasında çok önemli katkılarda bulunuyor. Bu teşviklerin bir bölümü, tüm SGK primlerinden, bir bölümü de işveren prim hissesinden muafiyet getiriyor. Ayrıca 2020 yılına kadar sürecek olan destekler arasında hem SGK primleri hem de stopaj kesintilerinin tamamının karşılanmasını öngören destekler, çalışan başına 2018 yılı Asgari ücreti bazında 800 TL dolayında bir katkı sağlayacağı dikkate alındığında, işletmeler yönünden konunun önemi artıyor” dedi.

 

GERİYE DÖNÜK BİR AYLIK SÜRE

 

Söz konusu kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildiği ve önümüzdeki günlerde Resmi Gazete ’de yayınlanmasından sonra geriye dönük teşvik, indirim ve desteklerden faydalanmak için 1 aylık bir süre olduğu ifade edildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN