'Hepimizin odası olacak'

Servisçi esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, kurulacak olan Tekirdağ Servisçiler Odası ile ilgili şoför esnafını bilgilendir

GÜNDEM 18.02.2018 16:50:00 0

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, kurulacak olan Tekirdağ Servisçiler Odası hakkında servisçi esnafını bilgilendirmek amacıyla cumartesi günü Yemek Dünyası’nda kahvaltı düzenledi.

 

“HER İLÇEDEN BİR KİŞİ YER ALACAK”

 

Oda kurmak için bir kişinin yetki aldığını, bu yetkiyi de kendisine devrettiğini söyleyen Yaşar Kuş, odanın biran önce resmiyet kazanması için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti. İlçelerde toplantılar yaparak oda kurma sürecini hızlandıracaklarını kaydeden Kuş, “Odamızı kurduk. Her ilçeden bir arkadaşımız bu oda yönetiminde yer alacak. Bizler birlikte olursak daha güçlü olacağız ve daha iyi, hizmet alacağız. Ayni zamanda servisçi ve personel taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın haklarını da daha iyi korumuş olacağız” dedi.

 

“BAŞKAN OLMAK GİBİ BİR İDDİAM YOK”

 

Birlikten güç doğacağını söyleyen Yaşar Kuş, “Çerkezköy’de 20 yıl Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yaptım. Yeni odada başkan olmak gibi bir iddiam yok. 180 gün içinde kongremizi yapacağız. İsteyen arkadaşlarımız aday olabilir” dedi.

 

“KİM KURARSA KURSUN YANINDA OLURUZ”

 

Amaçlarının bu odanın bir an önce kurulması ve tüm servisçilerin aynı çatı altında bir araya gelmesi olduğunu söyleyen Kuş “Bazılarının ‘odayı biz kuruyoruz, oraya gitmeyin’ gibi sözler söylediğini duyuyoruz. Kim kurarsa kursun biz onun yanında oluruz” dedi. Servisçiler Odası’nın kurulması için 4-5 çalışma yapıldığını fakat adım atılmadığını söyleyen Kuş “Şu an oda kurma da yeterli sayımız var, hatta geçtik bile. 500 değil en az 2 bin üye ile odamızı kurmak istiyoruz” dedi.

 

“HEPİMİZİN ODASI OLACAK”

 

Tekirdağ genelinde 3 bin 400 servisçi esnafının olduğunu söyleyen Yaşar Kuş, “İnşallah 15 gün içinde 2 bin üzeri üyeye ulaşacağız” dedi. Çalışmaların çok iyi gittiğini söyleyen Kuş “Bir odadan diğerine geçmek için en fazla 150 lira masraf oluyor. Bunun dışında masraf yok. Bu oda benim şahsımın değil, hepimizin odası olacak” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE 1 NUMARALI ODA OLURUZ”

 

Tekirdağ servisçileri olarak güçlü olduklarını, bu gücü birleştirmek ve daha güçlü olmanın, birlik ve beraberlik içinde oda çatısı altında bir araya gelmekten geçtiğini kaydeden Kuş “Biz Tekirdağ’da, Türkiye’de bir numaralı oda oluruz” dedi. Bazı kişilerin kendisi hakkında 2Bölgeselliği kaldıracak, bunun için çalışma yapıyor’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu söyleyen Yaşar Kuş “Kesinlikle böyle bir şey yok. Bölgeselliğin kurulması için ilk adımı ben attım ve benim oda başkanlığım zamanında bu kuruldu” dedi. Şirketlere karşı olmadıklarını söyleyen Kuş “Biz şirketlere karşı değiliz. Onlar da kazansın ama benim servisçim de kazansın. Onlar da bizimle bu işe can verenler, benim can dostumdur, gönül yoldaşımdır” dedi. Türkiye’de 46 tane Servisçiler Odası bulunduğunu, bu sayı 50’ye ulaştığında Servisçiler Federasyonu’nun kurulabileceğini söyleyen Kuş, konuşmasının ardından servisçilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU