Türk Hava Kurumu 93 yaşında

Türk Hava Kurumu'nun 93'üncü kuruluş yıldönümü Çerkezköy'de düzenlenen törenle kutlandı. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkan Yardımcısı Sadık Gürsoy öncÃ?

GÜNDEM 16.02.2018 23:45:00 0
Türk Hava Kurumu 93 yaşında

Türk Hava Kurumu'nun 93. yıl dönümü dün Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy Şubesi'nde de törenle kutlandı.

 

ÇELENK SUNULDU

 

Dün saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sadık Gürsoy, Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karagöz ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi personeli Rabia Ersoy, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

 

“HEDEFİMİZ HİÇ DEĞİŞMEDİ”

 

Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Ankara Türk Hava Kurumu Genel Merkezi'nin kutlama programında olması nedeniyle törene katılamadı. Konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' sözü ile başlayan Sadık Gürsoy, “Zaman halkın büyük desteği ile kolay ve çabuk geçiyor. 1925'ten beri hedefimiz hiç değişmedi. Bugün Türk Hava Kurumu 93 yaşında. 93'üncü yılımızı kutlamak üzere çelengimizi sunuyoruz” dedi.

 

1925’TE KURULDU

 

Türk Hava Kurumu, Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kuruldu. Cemiyet'in kuruluş amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve Uçan Bir Türk Gençliği yaratmak.

 

Haber / Özge MERİÇ