İzin belgelerinde yaş sınırı 23'e çıkarıldı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As "Araçlar için 19 yaşa kadar verilen yol izin belgesinde yaş sınırı 23'e çıkarıldı. Karar Tekirdağ Büyükşehir

GÜNDEM 16.02.2018 23:39:00 0
İzin belgelerinde yaş sınırı 23

19 Aralık 2017 tarihinde Çerkezköy Şoförler Odası olarak Ulaşım Daire Başkanlığı’na yazdıkları dilekçede çalışan araçlara 19 yaşa kadar verilen yol izin belgesinin 23 yaşa çıkartılması konusunda talepte bulunduklarını anımsatan Mustafa As, “Bu talebimiz Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Komisyonu’nca uygun görüldü. Bu karar sadece çalışan araçları ilgilendiren bir karar. Diğer model değişikliği, devirleri ilgilendirmiyor” dedi. 1996 model araç ile çalışan esnafın geçmiş yıldan yol izin belgesi varsa bu sene de yol izin belgesini alarak çalışmalara devam edebileceğini kaydeden As, bu kararın çıkmasında kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

 

“HER YIL BELGE ALMAK GEREKİYOR”

 

M plaka sahiplerinin hak mağduriyeti yaşamaması için TETUS’a giden araçların 1 Mart’a kadar il içi çalışma izin belgesini, kırsaldaki araçların da 7 Temmuz’a geçici yol izin belgesini almak için UKOME’ye müracaat etmeleri gerektiğini kaydeden As “S plaka araç sahipleri de plaka haklarının kaybolmaması için 2016 yılı tescil tarihli olanlar ve en son 2015 yılında yol izin belgesi almış ise mutlaka 28 Şubat tarihine kadar tekrardan yol izin belgesi almak için UKOME’ye müracaat etmeleri gerekiyor" dedi. Mustafa As, S, J, M, T Ticari plaka serisinden araç sahibi olan üyelerin plaka haklarının kaybolmaması için mutlaka her yıl düzenli olarak yol izin belgesi almak için UKOME birimine başvurmaları gerektiğini de belirtti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN