Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)  arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bünyesinde görev yapan

GÜNDEM 16.02.2018 23:09:00 0
Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen imza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen katıldı. İmza töreninde konuşan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimseyen bir belediyedir. Bu anlamda da çalışanlarımızın sendikalı olmasını çok önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

 

“ZOR İŞLER YAPAN BİR İDAREYİZ”

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da “TESKİ olarak biz zor işler yapan bir idareyiz. Yaptığımız işler hep riskli işler. Dolayısıyla ben işçi kardeşlerimizin bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği içerisinde huzurla çalışmalarını temenni ediyorum” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal ise yaptığı konuşmada 2 yıl boyunca sürecek olan Toplu İş Sözleşmesinin her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

 

“SENDİKALI OLMAK ÇOK ZOR”

 

DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen da törende yaptığı konuşmada “Sendikamızın ilkeleri doğrultusunda bir toplu sözleşme oldu. Üyelerimize, sendikamıza, belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada yaptığımız toplu iş sözleşmeleri başka yerlere de örnek oluyor” dedi. Törende son konuşmayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko konuşmasında “Türkiye'de toplu iş sözleşme yapmak şöyle dursun sendikalı olmak bile çok zor.  Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bünyesinde çalışan işçiler bu anlamda şanslılar.  Ben ne zaman Tekirdağ'a gelsem ve Tekirdağ'ın Kadir Abisi ile buluşsam mutlu oluyorum” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN