Trakya'nın tarihi yapıları için üretilen koruma projeleri

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından "Tekirdağ'ın Tarihi Yapıları İçin Üretilen Ko

GÜNDEM 16.02.2018 23:06:00 0
Trakya

Tekirdağ'ın 30 Mart 2014'te Büyükşehir olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ 15 Ekim 1923'te Edirne vilayetine bağlı bir sancakken il oldu. Büyükşehir olması ile merkezin ismi Süleymanpaşa oldu. Çorlu; Ergene ve Çorlu diye ikiye bölündü. Toplam 11 ilçemiz oldu. 257 köy vardı, 23 tane belde belediyemiz vardı. Bunlar mahalle oldu. Sonuç itibari ile Tekirdağ 352 mahallesi, 11 ilçesi, 6 bin 313 kilometrekare alana sahip bir Büyükşehir oldu” dedi.

 

“5 VİZYONUMUZ VAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 5 tane vizyonunun olduğunu kaydeden Albayrak “Bunlardan biri tarım ve hayvancılık. Tekirdağ, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında en önemli illerinden biridir. Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin yüzde 33'ü burada üretiliyor. İlimiz ayrıca hayvancılıkta hastalıktan ari bölge. Buradan diğer bölgelere hayvan gidiyor ama biz başka yerlerden hayvan almıyoruz. Bunun dışında sanayi vizyonumuz var. Tekirdağ'da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu var. 13 tane organize sanayi bölgesine, bir tane de Avrupa Serbest Bölgesine sahibiz. Ayrıca sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10'uncu sıradayız. 3'uncu vizyonumuz Üniversite' Namık Kemal Üniversitesi dışında her ilçemizde Meslek Yüksek Okulumuz var” dedi.

 

“TURİZM KONUSUNDA DA GÜZELLİKLERE SAHİBİZ”

 

Tekirdağ’ın turizm konusunda da her türlü güzelliğe sahip olduğunu kaydeden Albayrak “Bir diğer vizyonumuz lojistik ana vizyon olma yolunda. Tekirdağ'da 8 tane limanımız vardı, Asyaport diye dünyanın sayılı limanlarından birine daha sahip olduk. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımızın Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde başlattığı Miras Atölyesi 1 ve Miras Atölyesi 2 isimli çok önemli projelerimiz var. Ben bir büyüğünüz olarak size öneride bulunmak istiyorum; okuldan mezun olmadan mutlaka bir yabancı dili çok iyi öğrenin. Bu ileriki dönemde size çok fayda sağlayacak” dedi.

 

SİVİL MİMARİ ÖRNEKLER GEZİLDİ

 

Başkan Kadir Albayrak'ın konuşmasının ardından İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin tarafından öğrencilere Tekirdağ'daki sivil mimari örneklerinin korunmasına yönelik yapılan çalışmaları anlatan sunum yapıldı. Daha sonra öğrencilere İmar ve Şehircilik Dairesi çalışanları tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki sivil mimari örnekleri gezdirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen sunuma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ