300 girişimci adayına eğitim verilecek

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü işbirliği kapsamında Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy'de 300 girişimci adayın

GÜNDEM 15.02.2018 19:53:00 0
300 girişimci adayına eğitim verilecek

Eğitimlerle ilgili Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı.

    

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında girişimcilik eğitim programlarıyla ilgili protokol imzalandı. İmza törenine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Muzaffer Destereci, Kemal Küçük, Göksel Karaevli, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen ve Tekirdağ TSO Genel Sekreteri İrfan Ekici katıldı.

 

32 SAATLİK EĞİTİM VERİLECEK

 

Protokol kapsamında Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen 300 girişimci adayına 32 saatlik uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Yetkililer “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile; Girişimcilik Kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor” dedi.

 

MÜLAKAT YAPILACAK

 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen girişimci adaylarının İŞKUR tarafından belirlenen tarihlerde ve yerlerde olan mülakatlara katılması gerektiğini belirten yetkililer “İŞKUR tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılacak olanlara yapılacak ilk mülakat 20 Şubat Salı günü saat 10:00’da Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapılacak. Başvurmak isteyen adayların mülakat tarihlerinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

 

“SENE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “2018 yılında görev sınırlarımız arasında bulunan Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy’deki girişimcilerimize yönelik İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleme kararı aldığımız girişimcilik eğitim programlarının açılması için gerekli çalışmalar tamamlandı. Kurslarımız ay sonundan itibaren başlayarak sene sonuna kadar belirlenen tarihlerde düzenlenecek” dedi.

 

“12 EĞİTİM DÜZENLENECEK”

 

2018 yılı içerisinde toplamda 12 adet girişimcilik eğitimi düzenleneceğini kaydeden Günay “Bunlardan 1 tanesi Şarköy, bir tanesi Muratlı ve 10 tanesi de Süleymanpaşa’da gerçekleşecek. Tekirdağ TSO olarak girişimcilik eğitim programlarını önemsiyoruz çünkü ülkelerin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri olan genç ve kadın girişimci sayılarının ülkemizde de artarak devam etmesi için her yıl düzenli girişimcilik kurslarını düzenliyoruz” dedi.

 

 2018’DE 7 İLÇEDE DÜZENLENECEK

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen de, her yıl başarılı bir şekilde yürütülen Girişimcilik Eğitim Programlarının 2018 yılında da Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Şarköy’de devam edeceğini ifade ederek “İŞKUR olarak bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Eğitim sonunda kendi işini kuracaklarla birlikte istihdam artacak, ayrıca kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin Girişim Eğitim Programlarına katılıp başarılı bir şekilde sertifikalarını almalarının gerekiyor” dedi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladıkları protokol ile düzenlenecek kurslara 25’er kişilik gruplar halinde toplamda 300 kişinin katılacağını dile getiren Esen “Girişimcilik eğitim programlarını düzenlemek için kurumumuzla işbirliği yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyor, eğitimlerimizin ilimize ve genç girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN