"Onlar bize gelmiyorsa, biz onlara gideceğiz"

Tekirdağ'da okuma yazma seferberliği ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 2 bin 775 erkek ve 11 bin 829 kadın olmak üzere toplam 14 bin 600 ola

GÜNDEM 14.02.2018 19:09:00 0

Tekirdağ’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okur Yazarlık Seferberliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve Muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Ceylan, toplumun geleceği açısından okur yazar oranının yüksek olması gerektiğine dikkat çekti. Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyen kadın sayısının fazla olduğunu ifade eden Ceylan “Bu konuda daha titiz davranılmalı ve kurslar hızlı bir şekilde başlatılmalı” dedi.

 

 OKUMA YAZMA BİLMEYENLERİN SAYISI 14 BİN 600

 

Okuma yazma seferberliği konusunda herkese büyük görev düştüğü söyleyen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çalışmaları başlattıklarını söyledi. Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısının 2 bin 775 erkek ve 11 bin 829 kadın olmak üzere toplam 14 bin 600 olarak belirlendiğini söyleyen Ceylan “Bizi burada üzen bir konu okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunun bayan olmasıdır.  Bu açıdan çalışmalarımızı daha dikkatli ve hızlı bir şekilde yürütmeliyiz. Vatandaşlarımızın bu eksikliklerini gidermek için çalışmak zorundayız” dedi.

 

“ONLAR BİZE GELMİYORSA, BİZ ONLARA GİDECEĞİZ”

 

“ Onlar bizlere gelmiyorsa bizler onlara gideceğiz” diyen Ceylan, bu konuda kaymakamlara, ilçe milli eğitim müdürlerine, halk eğitimi merkezi müdürlerine ve muhtarlara büyük görev düştüğünü belirtti. Bu konuda il genelinde en geç Mart ayına kadar kursların açılması gerektiğini söyleyen Ceylan “Mayıs ayında da kurslarda başarılı olanlara sertifikalarını vermeliyiz” dedi. Toplantıda, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Okur Yazarlık Seferberliği ile ilgili bilgiler verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU