Yetki belgesi iptal olanlara yeni şans

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, "K yetki belgesi iptal olanlara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan yö

GÜNDEM 14.02.2018 17:00:00 0
Yetki belgesi iptal olanlara yeni şans

K yetki belgelerinin yurt içi taşımacılıkta zorunlu olduğunu ve bu belgelere ilişkin hizmeti Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın sunduğunu ifade eden Günay,“Karayolu Taşıma Yönetmeliği 8 Ocak 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Yenileme işlemi yaptırılmayan veya herhangi bir nedenle iptal edilen K Belgeleri, talep edilmesi halinde belge ücretinin yüzde 50’sinin ödenmesi koşuluyla tekrar alınabilecek. Yönetmelik değişikliği ile bu imkân başta olmak üzere yapılan diğer yenilikler yurt içinde taşımacılık sektörüne olumlu katkı sağlayacak” dedi.

 

KAPASİTE DÜŞÜRÜLDÜ

 

Günay, yönetmelik değişikliği ile asgari kapasite konusunda da değişikliğe gidildiğini ifade ederek “Gerçek kişilerde K1 için asgari kapasite 30 tondan 25 tona düşürüldü. Tüzel kişilerde ise 110 tondan 50 tona çekildi. Gerçek ve tüzel kişilerde K3 belgelerindeki kapasite ise 45 tondan 35 tona düşürüldü.  Şirketlerin bölünmeleri durumunda muvafakat vermek koşuluyla bölünen şirketlerden biri K belgesini devralabilecek. Muayenesi ve sigortası biten araçlar 30. gün otomasyon sistemi tarafından otomatik olarak düşecektir. K yetki belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişiler, mağduriyet yaşamaması için bu hususlarda yeni yönetmeliği önemle dikkate almalılar” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ