Hafta mesaisine Malkara'da başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, haftanın ilk gününde çalışmalarına Malkara'da başladı.

GÜNDEM 12.02.2018 18:02:00 0
Hafta mesaisine Malkara

Malkara’da ilk olarak TESKİ Şubesi’ni ziyarete den Albayrak, Şube Müdürü Kenan Taşkın ile bir araya gelerek kendisinden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.  Burada açıklama yapan Başkan Albayrak, TESKİ'nin her ilçede olduğu gibi Malkara'da da önemli çalışmalara imza attığını, bunun 2018 yılında da devam edeceğini belirtti. TESKİ ziyaretinin ardından  Doğanköy, Bayramtepe, Davutteli, Doluköy ve Şahin Mahalleleri’ni ziyaret eden Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verirken, vatandaşların öneri ve taleplerini de dinledi.

 

TÜM KÖYLER MAHALLE OLDU

 

Tekirdağ'ın 250 tane köyü olduğunu ifade eden Albayrak “Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile beraber bütün köyler mahalle oldu. Yeni kurulan bir büyükşehir için hemen hizmete başlamak çok zordu. Biz göreve geldiğimiz zaman büyükşehir belediyesinin ne müdürleri ne de genel sekreteri vardı. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık olarak hizmet süremizin tamamlanmasına 13 ayımız var. Biz sizlere 47 aydır hizmet ediyoruz. Bu süre zarfından her sözümüzü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

HEDEF 300 BİN DÖNÜM MERAYI ISLAH ETMEK

 

4 yılda Malkara'da çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Albayrak “Çavuşköy'deki kombina et tesisinin tamamlanması ile birlikte buradaki hayvancılık sektörü de büyük ölçüde kalkınacak. Daha da önemlisi biz Türkiye'deki büyükşehirler içerisinde yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz” dedi. 95 bin 650 dönüm merayı 2 bin 47 ton gübre atarak iyileştirdiklerini söyleyen Albayrak “Hedefimiz Tekirdağ'ın toplam 300 bin dönüm merasını ıslah etmek. Arıcılığı teşvik etmek için de çalışmalarımız var. Saray’da manda yetiştiricilerine destek olduk, 168 gebe manda verdik. Malkara, tarım ve hayvancılığın başkenti. Hastalıktan da ari bölge. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

KAYMAKAM KARAHAN’A ZİYARET

 

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan'ı da makamında ziyaret eden Albayrak, sonrasında da Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’u makamında ziyaret etti.  Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Malkara Belediyesi Başkan Yardımcıları da yer aldı. Albayrak, ziyaretin ardından Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ