Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentinin terör unsurlarından arındırılarak sınır güvenliğinin sağlanması için 24 gün önce başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kada

GÜNDEM 12.02.2018 17:59:00 0
Türk Silahlı Kuvvetleri

*Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentinin terör unsurlarından arındırılarak sınır güvenliğinin sağlanması için 24 gün önce başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar 31 askerin şehit olduğu, 143 askerin yaralandığı bildirildi. Harekatın başladığı günden bu yana uçaklar ile 627 hedefin imha edildiği terör örgütüne de ağır kayıplar verdirilerek 1369 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

*Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde güvenliğin sağlanıp terör nedeniyle göç eden halkın geri dönüşünün desteklendiği ve Suriye'nin İdlib kentinde ateşkes sürecinin devamının sağlanması amacıyla gözlem noktalarının tesis edildiği ve Afrin'in teröristlerden arındırılmasına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na başarıyla devam edildiği kaydedildi.

 

*'Zeytin Dalı Harekâtı'nda terör örgütüne ait 627 hedefin imha edildiği ve en az 1369 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada “Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 31 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 143 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılardan birisi hariç hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır” denildi.

 

Şaban KARDEŞ