22 bin fidan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Şarköy'de "Meyveciliği Geliştirme Fidan Dağıtım" projesi kapsamında  fidan dağıtım etkinliÄ

GÜNDEM 12.02.2018 17:55:00 0
22 bin fidan dağıtıldı

Mürefte Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“DİĞER İLLERE KIYASLA ÖNDE”

 

Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen’in ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Hacı Aslan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin belli başlı vizyon ve misyonları var. Bunların arasında da tarım ve hayvancılık, çok önemli bir yer tutuyor. Tarım konusunda gerçekten diğer illere kıyasla önde. Ama potansiyelini ele alırsak, tam olarak olmak istediğimiz yerde değiliz. Bunun farkındayız. Eksikleri tespit ederek ona göre yürütüyoruz çalışmalarımızı. Tarım ve hayvancılığa en çok destek olan belediyeler arasında başta geliyoruz” dedi.

 

170 ÇİFTÇİYE DAĞITILDI

 

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise “Biz de Şarköy Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz” dedi. Etkinlikte son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak “Şarap üretiminde Fransa için Bordeaux neyse Türkiye için de Şarköy odur. Böyle bir arazi yapısı dünyanın en güzel üzümlerinin, zeytinlerinin üretileceği arazi. Fakat özelleştirme adı altına TEKEL'in kaldırılması ve bu bölgeye bina dikilmesi ile çiftçi ve vatandaşlar mağdur edildi. Fakat ben inanıyorum ki Şarköylüler Büyükşehir Belediyesinin büyük katkıları ile geçmişteki o mutlu günlerine kavuşacak” dedi. Tören, açılış konuşmalarının ardından 16 mahallede bulunan 170 çiftçiye kiraz, zeytin ve bağ çubuğu olmak üzere 22 bin fidan dağıtımı gerçekleştirilmesi ile son buldu.

 

Haber / Özge MERİÇ