TIR'ın dorsesinde 10 Suriyeli kaçak yakalandı

Tekirdağ'da bir TIR arızalanınca yol kenarına çekildi. TIR'ın dorsesinde bulunan 10 Suriyeli kaçak, ne olduğunu merak edip dorseden inince polis tarafından yakalandı.

GÜNDEM 12.02.2018 15:22:00 0
TIR

Tekirdağ-Malkara Karayolu'nun 5'nci kilometresinde, Ilievski Slagjan yönetimindeki, SK 4979 Makedonya plakalı TIR, arıza yapınca yol kenarına çekildi.

 

POLİS TARAFINDAN FARK EDİLDİLER

 

TIR dorsesinde bulunan ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 10 Suriyeli ne olduğuna bakmak için aşağıya inince yakında uygulama yapan polis ekipleri tarafından fark edildiler. Kaçaklar polis tarafından gözaltına alınırken, kaçmak isterken TIR dorsesine başını çarparak yaralanan Suriyeli kaçaklardan biri ise ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

KİŞİ BAŞI 2 BİN DOLAR ÖDEME YAPMIŞLAR

 

Gözaltına alınan TIR sürücüsü Ilievski Slagjan, kaçaklardan haberi olmadığını ve arıza yapan aracını yol kenarına çekerek servise haber verdiğini söyledi. Kaçakların ilk ifadeleri tercüman aracılığıyla alınırken, kaçakların ifadelerinde yurt dışına çıkarılmaları karşılığında kişi başı 2 bin dolar ödediklerini söyledikleri öğrenildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar, işlemleri için Tekirdağ Göç İdaresi'ne teslim edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ