Pınarça'nın sorunlarına Başkan Albayrak el attı

Aylardır termik santral kurulması ile ilgili gündeme gelen Kapaklı Pınarça Mahallesi'nde vatandaşlar, hizmet alma noktasında da sıkıntı yaşadıklarını belirtti. T Haber'de canlı yayınlanan pr

GÜNDEM 11.02.2018 22:13:00 0
Pınarça

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve ilçe teşkilatı, cumartesi günü Pınarça’ya çıkarma yaptı. Partililerle birlikte mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinlemek üzere Pınarça’ya giden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “İnsanlarımızın çok bir şey bekledikleri yok. Hizmet almıyoruz.  Kilit taşı yapmak bu kadar zor değil. Bakkala gitmek için dahi 25 dakika yol yürüyorlar. Yolun durumu çok kötü. Asfaltlama çalışmaları yok” dedi.

 

GELMİYOR BİLE

 

Minibüse binmek için 2 buçuk-3 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar “Ulaşım daire başkanlarının buraya gelip bunu bizzat görmeleri gerekiyor. Devlet ödeneğimizi veriyor mu vermiyor mu? Bu bizim zorumuza gidiyor. Çocuklar okula gitmek istemiyor. Doktor, mühendis olacak çocuklarımız var. İrfan Mandalı ‘size söz veriyorum hiç bir ayrım yapmayacağım, Kapaklı’nın içi ile sizi aynı tutacağım’ diye söz verdi. Fakat İrfan Mandalı buraya gelmiyor bile” dedi.

 

“BUNLARI GÖRMESİ LAZIM”

 

Pınarça’da Karadeniz Mahallesi olarak bilinen mevkide yaşayan vatandaşlar “Mahalleden 2 kilometre içerideyiz. Bir bakkal yok. Evimizden çıktığımız zaman minibüse binmek için 25 dakika yol yürüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kendisi gelip bu şekilde sokaklarımızı dolaşıp gezip görürse çok seviniriz. Çocuklar okula nasıl gidiyor, vatandaşlar ulaşımını nasıl sağlıyor, bunları görmesini isteriz. Alt yapımız yok, kanalizasyonumuz yok, sokak lambamız yok. Bu konunun siyaseti hükümeti olmaz. Ayrımcılık yapılmamalı. Seçimden önce İrfan Mandalı buranın en iyi mahalle olacağını söylemişti. Annelerimiz, kızlarımız, kız kardeşlerimiz işe gidiyor. Gece 12 buçukta yürüyerek onları almaya geliyoruz. Yolda bir tane elektrik lambası yok. Kadınlar için de hiç kolay olmuyor. Yol yok, alt yapı yok. Bir hafta su kullanamadığımız oldu. Bunu bildirdiğimiz halde kimse yanıt vermedi” dedi.

 

“SADECE SEÇİM ZAMANI DEĞİL, HER ZAMAN GELSİNLER”

 

Siyasilerin, sadece oy zamanı değil bu zamanlarda da buraya gelip görmelerini isteyen vatandaşlar, “Her yer çamur. Kendi paramızla aldığımız parke taşlarını döşemeye çalışıyoruz” dedi. Bakkal ve pazara gitmek için 20 dakika yürüdüklerini belirten vatandaşlar da “Sadece 1 ekmek için 20 dakika yürüyoruz.  Ambulans bile gelemiyor buraya. Deponun oraya kadar gelebiliyor sadece. Yollardan dolayı minibüsler gelemiyor. Hiç bir milletvekili mahallemizin durumunu görmeye gelmedi” dedi.

 

“OKUMA YAZMA KURSU AÇILMASINI İSTİYORUZ”

 

Bu mahallede 70 tane çocuğun olduğunu belirten mahalleli “Çocuklarımız için servis yok, park yok. Mağduruz. Çocuklarımız hasta olduğu zaman 20-30 kilogramlık çocuğu omzumuza alıyoruz. Çocuğumuzu tüm yolu sırtımızda taşıyarak götürüyoruz. Erkekler işe gelip gitmek için bir şekilde araç ayarlayabiliyorlar. Ama kadın ve çocuklar mahkum. Yaşlılarımız mağdur. Doktor yok. Arabamız yok. Yürüyemiyorlar. Sağlık ocağına da Pınarça’ya gidiyoruz. Mahallede okuma yazma bilmeyen kadınlarımız var. Kadınlarımız için okuma yazma kursunun açılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

“BİZE YAPILAN BİR HAKSIZLIK”

 

Pazara ve hastaneye gitmek için gidip-geliş toplam 60 lira yol parası verdiklerini kaydeden vatandaşlar “Vergimizi ödediğimiz halde bu, bize yapılan bir haksızlıktır” diyerek isyan etti. AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz da “Ilımlı ve olumlu politikamıza devam ediyoruz. Vatandaş bizi aradığı noktada her an yanına geliyoruz. Bu mahallenin yolla ilgili sorunlarını biz anlattık. Su ile ilgili sorunlarını anlattık. Burası aciliyeti olan bir yol. Burada insanlar yürüyerek çamurun içerisinde gidiyorlar. Çocuklar var, gece işinden gelenler var. İnsanlar mağdur. Biz önergelerimizi verdik. Yine takipçisi olacağız. Vatandaşın sorunu bizim sorunumuz. Bizim bir ihmalkarlığımız yok. Biz önergeleri verdik. Fakat hizmet sizin elinizden gelmiyor. Yetki sizin elinizde olmuyor ne yazık ki. Biz hizmetin yapılması için o ilişkiyi sağlarız. Hizmeti yapmak da belediyenin işi, yerel yönetimin işi. Biz bu ilişkiyi kullanıyoruz. İlişkilerimizde iyi niyetle cevaplarımızı alıyoruz. Almadığımız da oluyor” dedi.

 

VATANDAŞIN ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ

 

Mahalle sakinlerinin sitemi T Haber tarafından canlı olarak yayınlandı. Vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenerek sorunları yerinde incelemesini isterken, canlı yayını izleyen Albayrak, vatandaşların çağrısına cevap verdi. 1 saat içerisinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte Pınarça’da Karadeniz Mahallesi’ne gelen Albayrak, halk tarafından alkışlarla karşılandı.

 

HALKA SÖZ VERDİ

 

O bölgeyle ilgili kendisine hiçbir şeyin iletilmediğini kaydeden Albayrak “Konu ile ilgili hiç bir bilgim yoktu. Birkaç programım vardı o programların bir kısmını iptal ettim ve direkt Pınarça'ya Karadeniz Mahallesi’ne geldim. Öncelikle muhtar ile konuştum. Muhtar buranın seçilmiş amiridir” dedi. En geç Mart’a kadar bir ay içerisinde bütün Kapaklı’nın yeni alt yapısı için çalışma başlatacaklarını kaydeden Albayrak “Yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırım. İhalesi bitti. Son aşamalar kaldı. Verdiğimiz talimatla bu tesisi yapmaya Pınarça’dan başlayacağız. Buranın yolunu da yapacağız, alt yapısını da yapacağız. Minibüs ve park bunlar da yapılır. Bunun sözünü veriyoruz. Ulaşım Daire Başkanını göndereceğim. Muhtar minibüs işini görüşecek. TESKİ’nin Genel Başkan Yardımcısını göndereceğim plan için. Ulaşım ve minibüs olayını çözeceğiz. Alt yapı biter bitmez, üst yapının çalışmalarını da bitireceğiz” dedi. Vatandaşların çocuklar için park olmadığını dile getirmesi üzerine Kadir Albayrak, “Çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda burada parkta oynayacaklar” dedi. Bu müjdeyi Kadir dedelerinden alan çocuklar, sevinçlerini alkışlarla ifade ettiler.

 

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK”

 

1968 yılında Kapaklı ve Pınarça’dan Kadastro geçtiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kadastro dedi ki o günkü ölçümleri ben hatalı buldum. Tekrar yenilemem gerekiyor dedi. Geçtiğimiz günlerde de kadastro geçti ve buranın yer ölçümleri net olarak gerçekleşti. Şuanda da askıda. En geç 15-20 güne kadar kadastro askıdan inmiş olacak. Doğalgazla görüştük, bölge müdürümüzle görüştük.Alt yapısı olmayan yerleri, içme suyudur, kanalizasyondur, tespit ettirdik ve 25 Mart’ta alt yapı çalışmaları başlayacak” dedi.

 

“BU YAZ HEPSİ ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”

 

Bölgeye doğalgazın da geleceğini dile getiren Mandalı “Fakat köy çizelgesinin sınırları içerisinde olamayanlara uygulama yapılamayacak. Çünkü yasal anlamda 3194 imar mevzuatına göre 1/25000’lik plan dahilinde olmadıklarından dolayı kaçak yapı statüsüne girmiş olacak. Değerlendirecek olursak ölçümler geçti. Akabinde içme suyu yapılmış oldu. Şuan da kanalizasyon yapılacak ve yağmur suyu hattı yapılacak. Bu alt yapı yapıldıktan sonra biz de doğal gaz çalışmasını hayata geçireceğiz. Meclisten karar aldık. Bu yaz hepsi çözülmüş olacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ