Çerkezköy TSO ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ İŞKUR arasında 2018 yılında "Girişimcilik Eğitim Programları Protokolü" imzalandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyma

GÜNDEM 11.02.2018 22:05:00 0
Çerkezköy TSO ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ İŞKUR arasında 2018 yılında “Girişimcilik Eğitim Programları Tip İşbirliği Protokolü” imzalandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen tarafından imzalanan protokolün imza töreninde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de hazır bulundu.

 

TEORİK EĞİTİM OLACAK

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen anlaşmanın Çerkezköy TSO üyelerine ve girişimcilere hayırlı olmasını temenni etti. Girişimcilik Eğitim Programlarının toplam uygulama süresi 4’er gün ve 32’şer saat olarak belirlenen protokolde eğitimlerin tamamının teorik eğitim olacağı ifade edildi.

 

MÜLAKAT YAPILACAK

 

Girişimcilik Eğitimi programına toplamda 150 girişimci katılacak olup başvuru ve mülakatlar İŞKUR’a yapılacak, eğitimler ise Çerkezköy TSO’da gerçekleştirecek. Diğer yandan söz konusu bir programa katılamayanın bir sonraki programa müracaat edebildiği gibi programa müracaat ettiği halde belirli bir sebeple katılamayanların yerine yedek başvuru yapanlardan katılım kabul edilecek. 1. Grup mülakatları 13 Şubat’ta, 2.Grup mülakatları 20 Mart’ta, 3.Grup mülakatları 10 Nisan’da, 4. Grup mülakatları 31 Temmuz’da, 5.Grup mülakatları 28 Ağustos’ta ve 6. Grup mülakatları 2 Ekim’de yapılacak.

 

6 EĞİTİM DÜZENLENECEK

 

Çerkezköy TSO’da yapılacak olan eğitimler 25’erli gruplar halinde verilecek. İlki 19 Şubat’ta düzenlenecek olan girişimcilik eğitimleri 8 Ekim’de sona erecek. İlk eğitim, 19-22 Şubat tarihleri arasında, ikinci eğitim 26-29 Mart tarihleri arasında, üçüncü eğitim 16-19 Nisan tarihleri arasında, dördüncü eğitim 6-9 Ağustos tarihleri arasında, beşinci eğitim 3-6 Eylül tarihleri arasında ve son eğitim de 8-11 Ekim tarihleri arasında verilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU