Çerkezköy'de Türkan Saylan'ı anlattı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından cumartesi günü saat 13:30'da "Türkan Saylan'ı ve Çağdaş Yaşamı Anlamak" konulu söyleşi düzenlendi

GÜNDEM 11.02.2018 22:03:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe eski Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Kent Konseyi yönetimi, ÇYDD yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, kendisinin de bir İstiklal Gazisi torunu olduğunu ifade etti. Atatürk’ü, ülkesini ve milletini çok sevdiğini söyleyen Soyak “8 yıl önce kaybettiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’mizin kurucusu Türkan Saylan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

“ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİYDİ”

 

Türkan Saylan’ın Türkiye'de eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emeği geçen, yerel ve uluslararası sayısız başarılı çalışmaya imza atan, ülkemizin önemli değerlerinden biri olduğunu söyleyen Soyak “Onu unutmayacağız ve kalbimizde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Soyak’ın konuşmasının ardından Türkan Saylan’ın yanında 29 yıl çalışan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel, “Türkan Saylan’ı ve Çağdaş Yaşamı Anlamak” konulu söyleşi yaptı.

 

“HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNÜRDÜ”

 

İlk olarak Türkan Saylan’ın  yanında hemşire olarak göreve başladığını ifade eden Yüksel “O bir  Atatürk hayranı ve aşığı olduğu kadar Türkiye aşığı bir bilim insanıydı. Cüzzamın Türkiye topraklarından silinmesi için Anadolu’nun dört bir yanını defalarca karış karış dolaştı” dedi. Aynı zamanda eğitimine de devam eden Türkan Saylan’ın halk sağlığı profesörü olduğunu ve ihtiyacı olan herkese de gereken yardım elini uzattığını kaydeden Yüksel “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kuruluşunda da Türkan Saylan’ın yanında yer aldım. Van 100. Yıl Üniversitesi’ne tayini çıktığında derneğin Van Şubesi’ni kurdu ve kendisinden buralarda da söz ettirdi. Türkan Saylan her zaman pozitif düşünen bir insandı ve hiçbir zaman olumsuz düşündüğünü görmedim” dedi.

 

“GELİRİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞIYORDU”

 

Türkan Saylan’ın tanıştığı kişilere kendisini Prof.Dr. Türkan Saylan olarak değil, sadece Türkan olarak tanıttığını ifade eden Yüksel “Çok alçakgönüllüydü. Bu kişiliğiyle de çok daha fazla seviliyor ve saygı duyuluyordu” dedi. Saylan’ın tüm gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilerle paylaştığını kaydeden Yüksel “Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahiplerine kendi elleriyle yaptığı işkembe çorbası dağıtıyordu. O insanları, insanlar onu çok seviyordu” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ