Esnaf 'Bozdağ' ile devam dedi

Çerkezköy ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 23. Olağan Genel Kurulunda 3 aday yarıştı. Bin 95 üyenin oy kullandığı kongrede mevcut başkan Ali Bozdağ, 537 oy alarak 7'nci kez oda başkanlÄ?

GÜNDEM 11.02.2018 17:38:00 0
Esnaf

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 23. Olağan Genel Kurulu dün saat 13:00’da Dekor Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

DİVANA KAHRAMAN BAŞKANLIK ETTİ

 

Katılımın yoğun olduğu kongrede Divan Başkanlığına Tekirdağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman seçilirken, Divan Kuruluna ise Çerkezköy Esnaf Kefalet Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Ali Özden, Arzu Özdemir, Ayla Karadeniz seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından faaliyet raporları ve bütçenin görüşülmesine geçildi. Odanın gelir ve giderinin 1 milyon 804 bin 200 TL olduğu ifade edilirken, genel kurulda yönetim ve denetim kurulları da ibra edildi.

 

ADAYLAR KONUŞMA YAPTI

 

Aidatlarını en erken ödeyen üyeler ile en eski üyelere de oda yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından üç aday Erkan Zümbül, Necati Aksu ve Ali Bozdağ sırasıyla konuşma yaptı. “İçinizden birileri olarak huzurunuza geldik” diyerek konuşmasına başlayan Erkan Zümbül, üyelere hizmet etmeye talip olduklarını söyledi. Sevdalarının hizmet olduğunu söyleyen Zümbül “Bakkal, berber, kahveci tüm esnafların birlik olduğu yerdeyiz. Bu vesileyle sizlere hizmet edip günün her saati görev kabul edeceğim” dedi.

 

“VEZNE GÖREVİ GÖREN BİR YER HALİNE GELDİ”

 

Koltukların geçim için değil, hizmet için olduğunu söyleyen Zümbül “İşçinin sendikası varsa esnafın da odası vardır” diyerek konuşmasını tamamladı. Sarı listenin başkan adayı Necati Aksu da esnaf ve sanatkarlar odasının kuruluş amacının esnafın işlerini kolaylaştırmak, geliştirmek ve fayda sağlamak olduğunu söyledi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın home-ofis tarzında belirli kişilerin gelişimini sağlayan, üyeleri açısından da vezne görevi gören bir yer haline geldiğini savunan Aksu “Şu süreçte esnaf dostlarımızı ziyaret ettiğimizde karşımıza çıkan tablo inanın işler acısı. Bazı esnafımızın, oda yönetiminin yani başkanın seçimle geldiğini bilmediğini gördük. Buradan şunu anlamalıyız ki esnafımıza ait oda, esnafa o kadar uzak bir noktada ki odamızın esnafları ne kadar uzak olduğu aşikardır” dedi.

 

“GÖREVİ GENÇ NESİLLER ALMALI”

 

Değişime dikkat çeken Aksu “Evimizde, işyerimizde kimi zaman saçımızda değişimler yaparız. Hayatın her alanında gelişen teknoloji ile de çelik kapının arkasında kalan geri zihniyetin de değişmesi gerektiğini çok açık bir gerçek” dedi. Bu görevi artık genç nesillerin teslim alması gerektiğini söyleyen Aksu, göreve gelmeleri halinde yapacakları çalışmaları da anlattı.

 

“HER ESNAFIMIZA SÖZ HAKKI VERECEĞİZ”

 

Odadaki kayıtlı esnafı elektrik, elektronik, gıda, büfe meslek gruplarına ayırarak oda yönetiminde bulunan bir üye ile odada temsilini sağlayacaklarını söyleyen Aksu “Problem çözmeyi, yardımcı olmayı amaç edinerek her esnafımıza söz hakkı vereceğiz. KOSGEB-Kredi Kooperatifinden kullanabilecek krediler ile ilgili sadece son başvuru tarihi mesajını atmakla görevimiz bitmez. Esnaf dostlarımızı ayrıntılı bilgilendirme ve bu kredileri kullanmak için kolaylıklar da sağlamalıyız” dedi. Mevcut yönetimin sekiz yıl önce esnaf sarayı vaadinde bulunduğunu söyleyen Aksu “Esnaf sarayının adresini bilen var mı? Gördüğünüz gibi hala home ofis çalışıyoruz. Biz seminer salonu, düğün salonu, derslikler ve lokalin olduğu bir yer inşa edip kullanımını esnaf dostlarımıza en kısa zamanda kazandıracağız” dedi. “Küçük sanayi esnafımızın halinden hiç rahatsız olmayan mevcut yönetimi de kınıyoruz” diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “O insanların günahı sizin boynunuza. Küçük sanayi çamur içinde, yol yok, sokak yok. Esnafı böyle mi koruyorsunuz?” Oda olarak belediye-esnaf arasında önemli bir nokta olacaklarını söyleyen Aksu “Üç bin üyesi olan odamızın kaybolmuş olan birlik ve beraberliğini tekrardan sağlayıp, tek yumruk hale getirip, tıpkı Türk Metal Sendikası gibi başarılı sonuçlara götüreceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.

 

“BURASI ER MEYDANIDIR”

 

Seçimlerde yeniden aday olan mevcut başkan Ali Bozdağ da kongreye katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Diğer adayların programlarını açıkladıklarını belirten Bozdağ “Değerli arkadaşlarım önce yaptıkları listeye baksınlar, listede seçime giremeyecek arkadaşları seçime yazdılar. Bu kardeşlerimiz daha dersine çalışmamışlar. Listenizdeki arkadaşların yönetici olma şansları yok. Tabi ki herkes eleştirisini yapabilir ve burası da er meydanıdır. Esnafa hizmetten bahsettiniz. Konuşmalarınızda esnaf ile ilgili bir cümleden bahsettiniz mi? Mükellef olan esnafımız muhasebeciye gidiyor 300 TL para veriyor, vergi dairesine açılış yaptırıyor. Biz odamıza muhasebeci koyduk, 25 kuruş masrafı olmadan üye vergi mükellefi oluyor” dedi.

 

“GÖREVİ EHLİNE VERİN”

 

Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Eleştirmek kolay, altınız o kadar boş ki. Google’ girip 5362 sayılı yasa nedir, bizlere ne veriyor. Ne alıyor. Hangi göreve talibiz, ne yapacağız diyerek baktınız mı? Benim faaliyet raporuma oy verdiniz. Ya beni eleştirmeniz yanlış ya da faaliyet raporuna verdiğiniz onay yanlış”. Üyelere de seslenen Bozdağ “4 yıllık hizmet alanında 3 tane arkadaşınıza bakacaksınız. Sizi devletin her kapısında taşıtabilecek, temsil edebilecek, haklarınızı koruyabilecek, kapıyı çaldığında devletin her kapısını açacak arkadaşınıza oy verin. Görevi ehline verin” dedi.

 

7’NCİ KEZ BAŞKAN

 

Adayların konuşmasının ardından 3 listede yer alan adaylar tek tek tanıtıldı. Seçimlerde Erkan Zümbül mavi listeyle yarışırken, Necati Aksu ise sarı listeyle yarıştı. Mevcut başkan Ali Bozdağ da seçime beyaz liste ile katıldı. Yönetim kurulu başkan adayları ve yönetimlerinin tanıtılmasının ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemi saat 17:00’da sona erdi.  Kongrede kurulan 6 sandıkta bin 95 üye oy kullandı. Beyaz liste ile yarışan mevcut başkan Ali Bozdağ 537 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, mavi liste ile yarışan Erkan Zümbül 381, sarı liste ile yarışan Necati Aksu da 164 oy aldı.  

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Ali Bozdağ başkanlığındaki yönetimde Hüseyin bahar, Mustafa Gazazoğlu, Nursel Can, Bekir Atak, Ahmet Sudan, Ahmet Köroğlu, Ceyda Ürem, Nurettin Çerkez, Ramazan Akkuş ve Ümit Dere yer alırken, denetim kuruluna da Serkan Buldu, Selda Yeşil ve İlkan Çeken seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU